5 Ocak 2016 Salı

PAZILI ALT ÜST BÖREĞİ

En güzelbörek tarifleri 
Elde açma börek yapılışı 
Pazılı börek tarifi
İyi günler 


Türkiyede çokça bulunan pazı ıspanak ailesindendir. Besin değeri olarakta yine ıspanağa benzemektedir .A vitamini ,C vitamini , K vitamini , E vitamini  ve Folik Asit bakımından zengindir . Sindirimi kolaydır . 
Bağda ,bahçede rahatlıkla yetişen pazı iri , büyük yapraklara sahiptir . Dolma ,kavurma , börek ,salata ,kavurma gibi pek çok alanda kullanılabilir . 
Yine bende pazıyı börekte kullandım 




PAZILI ALT ÜST BÖREĞİ 
Hamuru : 
4 su bardağı un 
2 çorba kaşığı yoğurt 
1 yumurta 
2 yemek kaşığı sıvıyağ 
Tuz 
Ilık su ( çok az, kontrollü kullanıyoruz ) 
Harcı : 
150 gram kıyma 
1 demet pazı  
1 büyük kurusoğan 
1 tatlı kaşığı salça 
3 yemek kaşığı sıvıyağ 
Tuz ,karabiber , pulbiber 
Arasına sürmek için : 
1 su bardağı sıvıyağ 
Yapılışı : 
Pazıların saplarını kesiyoruz ,derin tencerede su kaynatıp pazıları 2 dakika içerisinde tutup kevgirle alıp soğuk suyun içerisine atıyoruz . 
Pazıları sudan çıkartıp kevgirde suyunu süzüp ,ince doğruyoruz 
Soğanı ince kıyıp yağda kavuruyoruz ,içine kıymayı ekliyoruz ,suyunu çekince salçayı ekliyoruz ardından suyunu sıktığımız pazıları ekleyip , biraz kavuruyoruz  
Harcımıza tuz ve baharatları ekliyoruz 
Hamur malzemelerimizle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz , üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz 
Dinlenen hamuru 14 bezeye ayırıyoruz , oklava ve un ile küçük tabak kadar açıyoruz 
7 tane açtığımız bezenin arasına yağ sürüp üst üste koyuyoruz ,bu şekilde 2 tane 7 li grup yapıyoruz 
Yarım saat dinlendiriyoruz 
İlk grup bezeden 1 yufka alıp ,kenarlarından çekiştirerek tepsimizden az küçük açıyoruz ,kalan yağdan üzerine az damlatıyoruz 
İkinci yufkayıda ilkinin üzerine koyup çekiştirip ,ilk yufkanın boyunda açıyoruz 
7 bezeyi bu şekilde açıp ,en son birlikte çekiştirip ,tepsiden az büyük açıyoruz 
Tepsiyi yağlayıp ,açtığımız yufkayı seriyoruz ,harcımızı üzerine yayıyoroz 
İkinci grup yufkamızıda aynı şekilde açıp tepsiye seriyoruz ,kenarlarını birleştirip ,üzerine kıvırıyoruz 
Böreğimizin üzerini yağlayıp , susam ve haşhaş serpiyoruz 
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz 
Not : Böreğimizin üzeri parlak olsun diye yumurta sarısı sürebiliriz .




adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.