26 Ocak 2016 Salı

HAŞHAŞLI DEREOTLU POĞAÇA

HAŞHAŞLI DEREOTLU POĞAÇA

En nefis poğaça tarifi
Pamuk poğaça tarifi
Haşhaşlı dereotlu  poğaça tarifi
Haşhaşlı poğaça malzemeleri
Dereotlu poğaça nasıl yapılır
Haşhaşlı poğaça nasıl yapılır
Haşhaşlı poğaça
Mavi haşhaşlı poğaça




İyi akşamlar 


  
Çok sevdiğim bir poğaça tarifi paylaşacağım , haşhaş ve dereotu bu poğaça hamuruna çok yakışmaktadır . 
Tariften önce tam bir şifa deposu olan dereotuna bir göz atalım .
Özellikle salatalara çok yakışan dereotu ,maydanoz gibi tam bir vitamin ve minarel deposudur. Bu özelliğiyle vücudu hastalıklara karşı güçlendirmektedir . Salata , çorba , balık ve et yemeklerinde kullanılan dereotu tam bir şifa kaynağıdır 
Anne sütünü artırır , nefesi açıyor , ağrı kesiyor . 





HAŞHAŞLI DEREOTLU POĞAÇA 
Malzemeler : 
125 gram tereyağ veya margarin 
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı siyah tane haşhaş
Yarım çay bardağı süt
2 adet yumurta ( birisinin sarısı üzerine ) 
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket instant maya
4-5 dal ince kıyılmış dereotu
Aldığı kadar un 
İçi : 
Beyaz peynir ( herhangi bir çeşit peynir ) 
Yapılışı : 
Hamur için gerekli malzemeler ile derin bir kapta ,ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz 
Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp ,45 dakika kadar mayalandırıyoruz
Mayalanan hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp ,elimizle açıyoruz 
Açtığımız hamurumuzun ortasına peynirimi koyup kapatıyoruz 
Bütün hamurlarımızı bitirip ,tepsiye diziyoruz ve üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz 
Poğaça hamurumuzu önceden 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz 
Ilık olarak servis ediyoruz .
Not: Bu tariften 23 adet poğaça çıkmaktadır.








                   
                         






adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.