7 Ocak 2016 Perşembe

ÇÖREKOTLU TUZLU KURABİYE

Çörekotlu tuzlu kurabiye tarifi
Çörekotlu kurabiye nasıl yapılır
İyi günler






























Çocukluğumdan beri çörekotunu girdiği her lezzeti çok severim , annem çömlekte kışlık peynir yapardı ve içine bolca çörekotu serperdi , o peynirin tadı hala damağımdadır .
Çörekotu bitkisinin ölümden başka her derde deva olduğu söylenir . 


Başlıca faydaları şöyledir :
1- Balgam ve bronşite iyi gelir 
2- Bağırsak gazlarını söker 
3- Anne sütünü artırır 
4- Diş ağrısına iyi gelir 
5- Vücuda kuvvet ve dindelik verir 
6- Kanseri tedavi özelliği bulunur 
7- Basurda faydalıdır 
8- Hazmı kolaylaştırır 
9-  Diş ağrısına iyi gelir 

Rengi hariç susama çok benzemektedir . Böreklere , çöreklere , ekmeklere çok yakışmaktadır . 
Bende çok sevdiğim ve yıllardır yaptığım bir kurabiyeyi paylaşacağım bugün , bu kurabiye tarifinde sirke varmı ,unuttunuzmu diye çok sordular bana , ama ben şimdiden söyleyeyim , bu tarifte sirke yok . Oldukça lezzetli ,kıyır kıyır tadı olan bir tuzlu  kurabiye . 








ÇÖREKOTLU TUZLU KURABİYE 
Malzemeler : 
125 gram margarin 
1 su bardağı sıvıyağ 
1 yumurta ( sarısı üzerine ) 
2 çorba kaşığı çörekotu 
3 çorba kaşığı şeker 
1,5 çay kaşığı tuz 
1 paket kabartma tozu 
4 su bardağı un ( kontrollü kullanıyoruz ) 
Yapılışı : 
Margarin , sıvıyağ , yumurtanın beyazı ,çörekotu , şeker ,tuz ,kabartma tozu ve un ile ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz 
Hamurumuzla ince rulolar yapıp , cevizden küçük olacak boyutta kesiyoruz 
Kestiğimiz hamuru yuvarlayıp ,yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz
Üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz
Önceden 170 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz .












adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.