Çörekotlu kurabiye nasıl yapılır
İyi günler
Çocukluğumdan beri çörekotunu girdiği her lezzeti çok severim , annem çömlekte kışlık peynir yapardı ve içine bolca çörekotu serperdi , o peynirin tadı hala damağımdadır .
Çörekotu bitkisinin ölümden başka her derde deva olduğu söylenir .
Başlıca faydaları şöyledir :
1- Balgam ve bronşite iyi gelir
2- Bağırsak gazlarını söker
3- Anne sütünü artırır
4- Diş ağrısına iyi gelir
5- Vücuda kuvvet ve dindelik verir
6- Kanseri tedavi özelliği bulunur
7- Basurda faydalıdır
8- Hazmı kolaylaştırır
9- Diş ağrısına iyi gelir
Rengi hariç susama çok benzemektedir . Böreklere , çöreklere , ekmeklere çok yakışmaktadır .
Bende çok sevdiğim ve yıllardır yaptığım bir kurabiyeyi paylaşacağım bugün , bu kurabiye tarifinde sirke varmı ,unuttunuzmu diye çok sordular bana , ama ben şimdiden söyleyeyim , bu tarifte sirke yok . Oldukça lezzetli ,kıyır kıyır tadı olan bir tuzlu kurabiye .
ÇÖREKOTLU TUZLU KURABİYE
Malzemeler :
125 gram margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( sarısı üzerine )
2 çorba kaşığı çörekotu
3 çorba kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un ( kontrollü kullanıyoruz )
Yapılışı :
Margarin , sıvıyağ , yumurtanın beyazı ,çörekotu , şeker ,tuz ,kabartma tozu ve un ile ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz
Hamurumuzla ince rulolar yapıp , cevizden küçük olacak boyutta kesiyoruz
Kestiğimiz hamuru yuvarlayıp ,yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz
Üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz
Üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz
Önceden 170 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder