Anne mantısı nasıl yapılır
Anne mantısı tarifi
Kesme mantı tarifi
Kesme mantı malzemeleri
Anne mantısı yapılışı
KESME MANTI
Malzemeler :
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Sosu :
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Yarım bardak su
Üzeri :
Tereyağ
Pulbiber
Yapılışı :
Unu derin bir kaba koyup ,ortasına yumurtamızı kırıp ,tuzunu atıyoruz
Unumuza suyumuzu yavaşça ekleyip sertçe bir hamur yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz hamuru yarım saat dinlendiriyoruz
Unladığımız zeminde hamurumuzu açıyoruz ( orta kalınlıkta )
Açtığımız hamuru ince şeritler halinde kesip , bu şeritlerden küçük kareler kesiyoruz
Hafif un serptiğimiz örtümüzün üzerine seritip ,kurutuyoruz
Derin tencerede bol su kaynatıyoruz , tuz atıyoruz
Mantımızı bu suda haşlıyoruz , piştiğinde süzüyoruz
Sarımsakları ezip , yoğurt , tuz , suyu karıştırıyoruz
Mantımızı servis tabağınaa alıyoruz ,üzerine yoğurt döküyoruz
Tereyağında biberimizi kavurup , mantımızın üzerine döküyoruz
Pul biber ve nane ile servis ediyoruz
Not : Mantı kurutulup kışlık olarak hazırlandığı gibi , yapıldığında taze olarakta tüketilebilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder