27 Ocak 2016 Çarşamba

KESME MANTI

Anne mantısı nasıl yapılır
Anne mantısı tarifi 
Kesme mantı tarifi
Kesme mantı malzemeleri
Anne mantısı yapılışı 

İyi günler



KESME MANTI
Malzemeler :
4 su bardağı un 
1 adet yumurta 
1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un 
Sosu : 
1 kase yoğurt 
2 diş sarımsak 
Tuz 
Yarım bardak su 
Üzeri :
Tereyağ 
Pulbiber 
Yapılışı :
Unu derin bir kaba koyup ,ortasına yumurtamızı kırıp ,tuzunu atıyoruz 
Unumuza suyumuzu yavaşça ekleyip sertçe bir hamur yoğuruyoruz 
Yoğurduğumuz hamuru yarım saat dinlendiriyoruz 
Unladığımız zeminde hamurumuzu açıyoruz ( orta kalınlıkta ) 
Açtığımız hamuru ince şeritler halinde kesip , bu şeritlerden küçük kareler kesiyoruz 
Hafif un serptiğimiz örtümüzün üzerine seritip ,kurutuyoruz 
Derin tencerede bol su kaynatıyoruz , tuz atıyoruz 
Mantımızı bu suda haşlıyoruz , piştiğinde süzüyoruz 
Sarımsakları ezip , yoğurt , tuz , suyu karıştırıyoruz 
Mantımızı servis tabağınaa alıyoruz ,üzerine  yoğurt döküyoruz 
Tereyağında biberimizi kavurup , mantımızın üzerine döküyoruz 
Pul biber ve nane ile servis ediyoruz 
Not : Mantı kurutulup kışlık olarak hazırlandığı gibi , yapıldığında taze olarakta tüketilebilir . 


adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.