ÇÖREKLER
İyi günler
Fındığın anavatanı olan Türkiye ,dünya fındık üretiminin yüzde yetmişini karşılıyor. En kaliteli fındık Karadeniz kıyılarında yetişmektedir . B1, B6 ,B2 , E gibi vitaminler , demir , potasyum , bakır , kalsiyum , sodyum ,magnezyum içeren fındık , doğanın bizlere sunduğu bir sağlık iksiridir. Yüksek besin değeri sayesinde fiziksel ve beyinsel yorgunlukları giderir . 1998 yılından beri yapılan araştırma sonuçlarına göre haftada en az 140 gram ( 4-5 adet ) fındık yiyenlerde kalp ve damar hastalıkları görülmediği saptanmıştır .
Vücudun direncini artırdığı için özellikle nekahat döneminin çabuk geçmesini sağlıyor . İnatçı öksürüğü kesiyor , hamileleregüç veriyor .
Bu kadar muhteşem özellikleri olan fındık ile bende bugün fındıklı rulolar yaptım .
FINDIKLI RULOLAR
Malzemeler :
2,5 su bardağı un
1 paket instant maya
Yarım su bardağı tozşeker
1 türk kahvesi fincanı ayçiçek yağı
3/4 su bardağı ılık süt
İç harcı :
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ince doğranmış fındık
Yapılışı :
Un ile mayayı harmanlayıp , ortasını havuz gibi açıyoruz ,yağı , şekeri ,sütü ,ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Hamurumuzun üzerini örtüp 40 dakika mayalandırıyoruz
İç malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz
Mayalanan hamuru tekrar yoğurup , unlu zeminde açıyoruz
Üzerine harcımızı sürüp ,rulo şeklinde sarıyoruz , 2 cm inceliğinde kesiyoruz
Kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serip , kestiğimiz ruloları içine diziyoruz , 20 dakika tepsi mayasında bırakıp , 180 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
Ilık servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder