18 Ocak 2016 Pazartesi

FINDIKLI RULOLAR

ENNEFİS KURABİYE TARİFLERİ
ÇÖREKLER
İyi günler






























Fındığın anavatanı olan Türkiye ,dünya fındık üretiminin yüzde yetmişini karşılıyor. En kaliteli fındık Karadeniz kıyılarında yetişmektedir . B1, B6 ,B2 , E gibi vitaminler , demir , potasyum , bakır , kalsiyum , sodyum ,magnezyum içeren fındık , doğanın bizlere sunduğu bir sağlık iksiridir. Yüksek besin değeri sayesinde fiziksel ve beyinsel  yorgunlukları giderir . 1998 yılından beri yapılan araştırma sonuçlarına göre haftada en az 140 gram ( 4-5  adet ) fındık yiyenlerde kalp ve damar hastalıkları görülmediği saptanmıştır . 
Vücudun direncini artırdığı için özellikle nekahat döneminin çabuk geçmesini sağlıyor . İnatçı öksürüğü kesiyor , hamileleregüç veriyor . 
Bu kadar muhteşem özellikleri olan fındık ile bende bugün fındıklı rulolar yaptım . 




FINDIKLI RULOLAR 
Malzemeler :
2,5 su bardağı un 
1 paket instant maya 
Yarım su bardağı tozşeker 
1 türk kahvesi fincanı ayçiçek yağı 
3/4 su bardağı ılık süt 
İç harcı : 
1 yumurta 
3 yemek kaşığı şeker 
1 su bardağı ince doğranmış fındık 
Yapılışı : 
Un ile mayayı harmanlayıp , ortasını havuz gibi açıyoruz ,yağı , şekeri ,sütü ,ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz 
Hamurumuzun üzerini örtüp 40 dakika mayalandırıyoruz 
İç malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz 
Mayalanan hamuru tekrar yoğurup , unlu zeminde açıyoruz 
Üzerine harcımızı sürüp ,rulo şeklinde sarıyoruz , 2 cm inceliğinde kesiyoruz
Kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serip , kestiğimiz ruloları içine diziyoruz , 20 dakika tepsi mayasında bırakıp , 180 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
Ilık servis ediyoruz .




adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.