25 Ocak 2016 Pazartesi

PİŞİ TARİFİ

Pişi nasıl yapılır
Pişi malzemeleri nelerdir
Pişi tarifi
Pişi yapılışı

PİŞİ TARİFİ

İyi günler
Kahvaltı için yapılan hamurişlerinde en sevdiğim hiç süphesiz sıcacık yapılmış pişidir. Yanında peynir, zeytin ve ince belli bardakta sıcacık çayımla birlikte .
yapımı oldukça kolay olan pişi tarifine bir göz atalım ,




PİŞİ TARİFİ
Malzemeler
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Un ,su,tuz ve maya ile ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz
Bir kaseye 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyuyoruz
Ellerimizi yağımıza batırıp ,hamurumuzdan küçük parçalar kopartıyoruz  ,elimizde inceltip ,ortasını ,küçük açıyoruz
Derin bir tencerede yağımızı ısıtıyoruz , hazırladığımız hamurları arkalı önlü kızartıyoruz
Fazla yağını kağıt havlu üzerinde alıp , sıcak servis yapıyoruz .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.