Pişi nasıl yapılır
Pişi malzemeleri nelerdir
Pişi tarifi
Pişi yapılışı
PİŞİ TARİFİ
İyi günler
Kahvaltı için yapılan hamurişlerinde en sevdiğim hiç süphesiz sıcacık yapılmış pişidir. Yanında peynir, zeytin ve ince belli bardakta sıcacık çayımla birlikte .
yapımı oldukça kolay olan pişi tarifine bir göz atalım ,
PİŞİ TARİFİ
Malzemeler
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Un ,su,tuz ve maya ile ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz
Bir kaseye 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyuyoruz
Ellerimizi yağımıza batırıp ,hamurumuzdan küçük parçalar kopartıyoruz ,elimizde inceltip ,ortasını ,küçük açıyoruz
Derin bir tencerede yağımızı ısıtıyoruz , hazırladığımız hamurları arkalı önlü kızartıyoruz
Fazla yağını kağıt havlu üzerinde alıp , sıcak servis yapıyoruz .
25 Ocak 2016 Pazartesi
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Ne Aramıştınız
Loading
Sosyal Medya
Facebook Sayfamız
Etiketler
Blog Arşivi
-
▼
2016
(93)
-
▼
Ocak
(21)
- KARNABAHAR BİTKİSİ
- MANTAR KURABİYE
- KESME MANTI
- Kabaklı açma börek
- ELMALI KURABİYE
- HAŞHAŞLI DEREOTLU POĞAÇA
- PEYNİRLİ SİMİT POĞAÇA
- PİŞİ TARİFİ
- BROWNİE TARİFİ-GEYİK BROWNİ
- SULU MANTI ( Anne mantısı )
- MOROCCO SERİSİ
- CEVİZ
- FINDIKLI RULOLAR
- BAL PARMAK TATLISI
- HINGEL
- PEYNİRLİ MİLFÖY ÇANAĞI
- FIRINDA SEBZELİ PİLİÇ PİRZOLA
- CEVİZLİ TART
- ÇÖREKOTLU TUZLU KURABİYE
- PAZILI ALT ÜST BÖREĞİ
- KONFETİ KEK ( FUNFETTİ CAKE )
-
▼
Ocak
(21)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder