Browni kek tarifleri
En nefis Kek Tarifleri
İyi günler
Bugün yaşadığımız şehirde kar yağışı fazla olunca , okullar da tatil edildi . Kızımın evde olmasını fırsata çevirip eğlenceli bir şeyler yapmak istedik ve harika bir brownie yaptık .
Brownielerimizi renkli şeker ,kraker ve çikolatalarımızla süsleyip geyik şekli verdik . Bu tarifi yıllar önce yemek dergilerinden birinden almıştım , biz yaparken çok eğlendik , kar tatilini eğlenceli bir güne çevirdik .
Brownielerimizi renkli şeker ,kraker ve çikolatalarımızla süsleyip geyik şekli verdik . Bu tarifi yıllar önce yemek dergilerinden birinden almıştım , biz yaparken çok eğlendik , kar tatilini eğlenceli bir güne çevirdik .
Brownie ve ıslak kek arasındaki fark , ıslak kekimizde hamur için hazırladığımız karışımdan 1 bardağını ayırıp pişen kekimizin üzerine dökerken , brownie hamurumuz içinse tereyağ ile birlikte benmari usulü erittiğimiz çikolatayı hamurumuza eklemektir , browni hamurumuzu fırında çok tutarsak kuruyacağı için ,fırında çok tutmadan pişirmeliyiz , zaten ince bir hamur olduğu için kısa sürede pişmektedir .
GEYİK BROWNİE
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
80 gram bitter çikolata
50 gram tereyağ
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için :
Kraker
Renkli şekerler
1 yemek kaşığı fındık kreması
Browni tarifimize geçmeden önce
HAVUÇLU CEVİZLİ KEK tarifimide görmenizi öneriyorum.
KARAMELİZE PORTAKALLI KEK tarifimide görmelisiniz.
Browni tarifimize geçmeden önce
HAVUÇLU CEVİZLİ KEK tarifimide görmenizi öneriyorum.
KARAMELİZE PORTAKALLI KEK tarifimide görmelisiniz.
Yapılışı :
Tereyağı ve çikolatamızı küçük parçalara bölüp cam bir kaseye koyup ,kaseyi içi sıcak su dolu bir kabın üzerine oturtup ,benmari şeklinde eritiyoruz
Un ,kakao ,kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayıp karıştırıyoruz
Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz ,un karışımını ekleyip karıştırıyoruz
Eritilmiş çikolata ve tereyağ karışımını ilave edip karıştırıyoruz
22 cm lik kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt seriyoruz , hamurumuzu kalıba döküyoruz ,175 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz
Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz , soğuyan kekimizi dilimlere ayırıyoruz
Kraker , renkli şekerler ve çikolatamızla kekimize geyik şeklini veriyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder