Karnabahar bitkisi
Karnabahar bitkisi nedir
Karnabahar bitkisi faydaları
Karnabahar bitkisi yararları
Karnabaharın faydaları
Yeşil yapraklarının arasında yumru yumru beyaz çiçeklerden oluşan bir demettir . Kış mevsiminde sofralarımızı en güzel şekilde süsleyen karnabahar vitamin deposudur . İçerisinde portakaldan fazla
C vitamini bulundurur . Karnabahar çiğ olarak yenildiği gibi , suda veya buharda haşlanıp , salata vede yemeklerde kullanılabilir . Yalnız pişirirken biraz diri bırakıp , çiçeklerinin fazla dağılmaması sağlanmalı vede besin değerini kaybetmemesi açısından önemlidir . Karnabaharın göğüs kanserine karşı koruduğu düşünülüp , lahana ile çiğ yenmesi tavsiye edilir .
C vitamini açısından oldukça zengin ,karnıbaharın 100 gramı 69 mg C vitamini içerir . Karnabahar alırken düz beyaz , fildişi arası renkte , çiçekleri lekesiz , sıkı ve diri olmasına dikkat edilmelidir . Etrafı açık yeşil yapraklı olanları seçilmeli , etrafındaki yapraklar koruma görevi üslenmektedir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder