Kabaklı börek nasıl yapılır
Kabaklı börek tarifi
Açma börek nasıl yapılır
Elde açma börek tarifi
Arnavut böreği
İyi akşamlar
Bu akşam en çıtırından kabaklı börek tarifim var . Böreğimizi ben kabaklı hazırladım fakat patates , kıyma , ıspanak , pırasa gibi pek çok harçla hazırlayabiliriz . Elde yağ ile açılan börekler oldukça kolay fakat sadece biraz tecrübe gerektiriyor . Küçük yırtılmalar olsada bunlar çok önemli değil ,bu durum gözümüzü korkutmasın .
KABAKLI AÇMA BÖREK
Malzemeler:
5 su bardağı un
Tuz
Ilık su ( kontrollü kullanıyoruz )
İçi :
4 adet kabak
2 kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım bağ dereotu
Yarım bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Açmak için :
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
Unumuzun ortasını açıp , tuz ekliyoruz , ılık suyumuzu ekleyip yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz
Hamurumuzdan 9 beze yapıp , üzerini örtüp 30 dakika dinlendiriyoruz
Kabakları ve soğanları rendeleyip , yağda soteliyoruz , tuz ,karabiber , pulbiber ekliyoruz
Ocağı kapatıp soğutuyoruz , dereotu ve maydanozu ince kıyıp ekliyoruz
Dinlenen bezemizin herbirini , un ile tabak kadar açıp arasına bolca yağ sürüyoruz ve üst üste koyuyoruz
Açtığımız bezelerin üzerini örtüp 1 saat dinlendiriyoruz
Dinlenen bezelerimizin herbirini tek tek çekiştirerek açıyoruz , harcımızı koyup rulo şeklinde sarıp ,onada gül şeklini veriyoruz
Hepsini sırayla bu şekilde açıp ,böreklerimizi hazırlayıp ,tepsimize diziyoruz
Üzerine sıvıyağımızdan sürüp ,180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz
Not : Böreğimiz bol yağlı olduğu için çok kolay açılacaktır , arada küçük yırtılmalar olsada çok önemli değil .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder