27 Ocak 2016 Çarşamba

Kabaklı açma börek

Kabaklı açma börek tarifi
Kabaklı börek nasıl yapılır 
Kabaklı börek tarifi
Açma börek nasıl yapılır 
Elde açma börek tarifi 
Arnavut böreği 


İyi akşamlar 



Bu akşam en çıtırından kabaklı börek tarifim var . Böreğimizi ben kabaklı hazırladım fakat patates , kıyma , ıspanak , pırasa gibi pek çok harçla hazırlayabiliriz . Elde yağ ile açılan börekler oldukça kolay fakat sadece biraz tecrübe gerektiriyor . Küçük yırtılmalar olsada bunlar çok önemli değil ,bu durum gözümüzü korkutmasın . 



KABAKLI AÇMA BÖREK 
Malzemeler: 
5 su bardağı un 
Tuz 
Ilık su ( kontrollü kullanıyoruz ) 
İçi : 
4 adet kabak
2 kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım bağ dereotu 
Yarım bağ maydanoz 
Tuz 
Karabiber
Pulbiber 
Açmak için : 
1 su bardağı sıvıyağ 
Yapılışı : 
Unumuzun ortasını açıp , tuz ekliyoruz , ılık suyumuzu ekleyip yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz 
Hamurumuzdan 9 beze yapıp , üzerini örtüp 30 dakika dinlendiriyoruz 
Kabakları ve soğanları  rendeleyip , yağda soteliyoruz , tuz ,karabiber , pulbiber ekliyoruz 
Ocağı kapatıp soğutuyoruz , dereotu ve maydanozu ince kıyıp ekliyoruz 
Dinlenen bezemizin herbirini , un ile  tabak kadar açıp arasına bolca yağ sürüyoruz ve üst üste koyuyoruz 
Açtığımız bezelerin üzerini örtüp 1 saat dinlendiriyoruz 
Dinlenen bezelerimizin herbirini tek tek çekiştirerek açıyoruz , harcımızı koyup rulo şeklinde sarıp ,onada gül şeklini veriyoruz 
Hepsini sırayla bu şekilde açıp ,böreklerimizi hazırlayıp ,tepsimize diziyoruz 
Üzerine sıvıyağımızdan sürüp ,180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz 
Not : Böreğimiz bol yağlı olduğu için çok kolay açılacaktır , arada küçük yırtılmalar olsada çok önemli değil .




adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.