9 Ocak 2016 Cumartesi

FIRINDA SEBZELİ PİLİÇ PİRZOLA

Tavuk yemekleri tarifi
Sebzeli tavuk tarifi
Piliç pirzola tarifi
İyi akşamlar
Sebze ve tavuk etini bir arada sevenler için harika bir tarif paylaşacağım .



FIRINDA SEBZELİ PİLİÇ PİRZOLA 
Malzemeler : 
2 adet patates 
1 adet patlıcan
2 adet domates 
2 adet biber 
5-6 adet piliç pirzola 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
Tuz 
Karabiber 
Kekik 
2 diş sarımsak 
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 
Yarım su bardağı su 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı tereyağ 
Yapılışı : 
Patatesleri soyup elma dilim şeklinde doğruyoruz 
Patlıcanı alacalı soyup ,patateslerin boyutunda doğruyoruz 
Patates ve patlıcanları tepsiye diziyoruz ,üzerine sıvıyağı gezdiriyoruz 
Piliç pirzolaları tuz , biber salçası , kekik , karabiber ve dövdüğümüz sarımsakla karıştırıp ,sebzelerin üzerine tepsimize diziyoruz 
Domates ve biberi irice doğrayıp ,pirzolaların aralarına diziyoruz 
Domates salçamızı ,su ile açıp tepsimizin üzerine gezdiriyoruz 
Tereyağını ,pirzolaların üzerine küçük parçalarda ekliyoruz 
Tepsimizin üzerini , fırın kağıdı veya aliminyum folyayla kapatıp , 200 derece fırında pişiriyoruz 
Yemeğimizi fırından almadan önce üzerini açıp , pirzolalarımızı hafif kızartıyoruz 

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.