Sebzeli tavuk tarifi
Piliç pirzola tarifi
İyi akşamlar
Sebze ve tavuk etini bir arada sevenler için harika bir tarif paylaşacağım .
FIRINDA SEBZELİ PİLİÇ PİRZOLA
Malzemeler :
2 adet patates
1 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet biber
5-6 adet piliç pirzola
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı :
Patatesleri soyup elma dilim şeklinde doğruyoruz
Patlıcanı alacalı soyup ,patateslerin boyutunda doğruyoruz
Patates ve patlıcanları tepsiye diziyoruz ,üzerine sıvıyağı gezdiriyoruz
Piliç pirzolaları tuz , biber salçası , kekik , karabiber ve dövdüğümüz sarımsakla karıştırıp ,sebzelerin üzerine tepsimize diziyoruz
Domates ve biberi irice doğrayıp ,pirzolaların aralarına diziyoruz
Domates salçamızı ,su ile açıp tepsimizin üzerine gezdiriyoruz
Tereyağını ,pirzolaların üzerine küçük parçalarda ekliyoruz
Tepsimizin üzerini , fırın kağıdı veya aliminyum folyayla kapatıp , 200 derece fırında pişiriyoruz
Yemeğimizi fırından almadan önce üzerini açıp , pirzolalarımızı hafif kızartıyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder