Hingel nasıl yapılır
Hingel yapımı
İyi akşamlar
Hıngel
Malzemeler :
4 su bardağı un
1 yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
Su ( sert hamur olacak kadar )
İçi :
4-5 orta boy patates
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Üzeri :
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Yapılışı :
Un ,yumurta ,tuz ve su ile sert bir hamur yoğuruyoruz
Üzerini örtüp dinlendiriyoruz
Patatesleri haşlayıp ,eziyoruz ,tuz ,karabiber ,pulbiber ekliyoruz
Dinlenen hamuru mantıdan biraz daha kalın açıyoruz
Bir bardak ağzı ile daireler kesiyoruz , ortasına patates harcımızdan koyuyoruz
Hamurumuzu sağlı sollu kapatıp ,bütün hamurları hazırlıyoruz
Derin tencerede suyumuzu kaynatıyoruz , tuz atıp ,hıngellerimizi haşlıyoruz
Piştiğinde kevgirle alıyoruz
Sarımsakları tuz ile dövüyoruz ,yoğurt ekleyip ,az su ile açıyoruz
Tereyağını eritip salçamızı ekleyip ,üzerine suyumuzu koyup ,sosumuzu hazırlıyoruz
Hıngellerimizin üzerine yoğurt döküp ,sosumuzla servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder