23 Şubat 2016 Salı

ÇİÇEK POĞAÇA

Çiçek poğaça tarifi nasıl yapılır
Çiçek poğaça tarifi 'nin resimli anlatımı ve detayları için tıklayınız
Çiçek poğaça tarifi 'nin malzemeleri , resimli anlatımı ve yapılışı için tıklayınız



İyi günler 



Poğaça sevmeyen galiba çok az insan vardır , gün içinde acıktığımda veya kahvaltılarda ben çok severim . Özellikle ev dışındaysam ayak üstü atıştırmak için güzel bir öğündür . Peynirli , zeytinli , patatesli , dereotlu , kıymalı ve daha pekçok çeşitlilikte yapmak bize kalmıştır . 
Benim küçüklüğümde klasik yarım ay şeklinde olan poğaçalar annelerin tercih ettiği poğaça şekliydi . Şimdilerdeyse hanımlar tarafından poğaça hamuru şekilden şekile sokulup , hem göze , hemde mideye hitap eder oldu . Bende bugün çiçek şekli verdiğim bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum , bu poğaçada ben hamuru mayalayarak kullandım . İçinide peynirli olarak hazırladım , siz istediğiniz harçla hazırlayabilirsiniz . 




ÇİÇEK POĞAÇA 
Malzemeler : 
Hamuru için : 
1 türk kahvesi fincanı ılık su 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın beyazı ( sarısını üzeri için ayırıyoruz ) 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 paket instant maya 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı toz şeker 
Aldığı kadar un ( yumuşak ve ele yapışmayan kıvamda olacak kadar ) 
İç malzemesi :
1 kase beyaz peynir 
Yarım bağ maydanoz 
Üzeri için : 
1 yumurtanın sarısı 
Büyük boy taze nane yaprakları 
Yapılışı : 
Derin bir kaba su , süt , sıvıyağ , yumurtanın akı , tuz , şekeri koyup karıştırıyoruz , yavaş yavaş unu ekleyip , instan mayamızı ve kabartma tozumuzu ekleyerek yumuşak , ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz 
Hamurumuzun üzerini örtüp , 40 dakika kadar mayalanması için kaldırıyoruz 
Peynirimizi çatalla ezip , ince kıydığımız maydanozlar ile karıştırıyoruz 
Kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt seriyoruz 
Mayalanan hamurumuzdan mandalinan biraz küçük parçalar koparıyoruz , elimizle açıp ortasına peynirli harcımızı koyuyoruz , uçlarından kapatıp , kapattığımız kısmı altta kalacak şekilde kalıbımıza yerleştiriyoruz 
Bütün hamurları kalıbın kenarına yerleştirip , üzerini streçleyip 10 dakika kadar tepsi mayasına bırakıyoruz 
Tepsi mayası olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz 
Yaptığımız her bir poğaçanın üzerine bir tane nane yaprağı koyuyoruz 
Önceden 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz 
Not : bu tarif ile 2 orta boy kalıp çiçek poğaça çıkıyor ,

yuotube kanalıma abone olabilirsiniz








adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.