19 Şubat 2016 Cuma

PETEK BÖREK

Petek börek tarifi 
Petek börek yapılışı , görsel anlatımı ve yapım aşamaları nelerdir
Petek börek tarifi ve püf noktaları nelerdir
Kıymalı petek böreği malzemeleri nelerdir 
Petek böreği nasıl yapılır , resimli , detaylı anlatımı 





Merhabalar 



Hem doyurucu , hem besleyici bir börek tarifi paylaşacağım  böreğimizin ismi petek börek , lezzeti ile mideye , hoş görüntüsüylede göze hitap eden bir hamurişi. 
Böreğimiz yumuşacık , içerisine tıpkı pide harcı gibi kıymalı bir harç hazırladım . Peynirli olarak yaptığımızdada çok güzel oluyor . 
Ben bu böreği yaparken , tepsi mantısı hazırlıyormuşum gibi hissettim , tıpkı mantı gibi tek tek tepsiye sıralayıp , nakış gibi işlediğimi düşündüm . 



PETEK BÖREK 
Malzemeler : 
Hamuru : 
1 çay bardağı ılık su 
1 su bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı süt 
1 adet yumurta ( sarısı üzerine ) 
1 paket instant maya 
Yarım paket kabartma tozu 
1,5 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı şeker 
4,5 su bardağı un ( kontrollü kullanıyoruz ) 
İçi :
300 gram kıyma 
1 adet kuru soğan 
1 adet yeşil biber 
1 adet domates 
4-5 dal maydanoz 
1 tatlı kaşığı kıyma 
Tuz 
Karabiber 
Yapılışı : 
Kabımıza su , süt , sıvıyağ , tuz , yumurtamızın akını koyup karıştırıyoruz 
İnstant mayamız ve kabartma tozumuzu ekleyip , yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz , ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup , üzerini streç filmle kaplıyoruz 
Hamurumuzu 40 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz 
Soğan , biber , domates ve maydanozumuzu ince doğruyoruz , içine kıymamızı , salçamızı , tuz ve karabiberimizi ekleyip , yoğuruyoruz 
Mayalanan hamurumuzu iki parçaya bölüp , unladığımız tezgahta merdane ile ilk bezemizi 1 cm kalınlığında açıyoruz 
Hamurumuzdan  su bardağının ağzıyla daireler kesiyoruz , kestiğimiz daire hamurlarımızın ortasına kıymalı harcımızdan koyup , uçlarından yapıştırıyoruz 
Tepsimizin tabanına yağlı kağıt serip , hazırladığımız börekleri tepsinin ortasından başlayarak diziyoruz 
İkinci bezemizide aynı şekilde açıp , böreklerimizi tepsimize diziyoruz .
Böreklerimizin üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz 
Önceden 180 derece ısıttığımız fırında , böreklerimiz kızarıp , pişene kadar tutuyoruz .
Not : un miktarı değişiklik gösterebilir , kontrollü kullanıyoruz . 

Yuotube kanalıma abone olarak diğer videolarımı izleyebilirsiniz














adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.