Kruvasan tarifi
Kruvasan nasıl yapılır görsel anlatımı ve detayları
Kruvasan malzemeleri nelerdir
Maden sulu kruvasan tarifi
Peynirli kruvasan yapılışı ve püf noktaları
İyi akşamlar
Kruvasan benim severek yaptığım bir hamurişi , bir diğer ismide ay çöreği olan kruvasan viyanalılar tarafından yapılmış. kruvasanın özelliği ara katlara sürülen yağ ile birlikte , piştiğinde kat kat açılmasıdır . Kruvasan yapmak genelde insanların gözünü korkutsada , aslında yapımı oldukça kolaydır . Ben bu tarifimde , kruvasan hamurunu maden suyu ile yoğurdum , hem yumuşak , pufidik kruvasanlarım oldu , hemde oldukça lezzeti vede araları kat kat açılan kruvasanlara sahip oldum .
İçine peynir koydum , fakat siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
MADEN SULU KRUVASAN
Malzemeler :
2 adet yumurta ( sarıları üzerine )
2 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Arasına :
125 gram tereyağ
İçi :
Beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı:
Süt , yumurtaların beyazı , maden suyu , sıvıyağ , şeker , tuz karıştırıyoruz , içerisine maya ve aldığı kadar unu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz hamuru yarım saat mayalandırıyoruz , hamuru portakal büyüklüğünde 16 parçaya bölüyoruz
İlk bezemizi tezgahımızda tabak büyüklüğünde açıp , üzerine yumuşak tereyağ sürüyoruz ve 4 üstüste olacak şekilde aralarına tereyağımızı sürüyoruz
Diğer hamurlarımızıda aynı şekilde açıp üstüste 4 'lü gruplar yapıyoruz
Hazırladığımız hamur katlarını merdane ile açıyoruz , 8' e bölüyoruz
Maydanozu ince kıyıp , peynirimize ekliyoruz
Açtığımız hamurumuza peynirli harcımızdan koyup , sarıyoruz
Tepsimizde 15 dakika tepsi mayasına bırakıp , üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz
Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz
17 Şubat 2016 Çarşamba
MADEN SULU KRUVASAN
| Etiketler: HAMURİŞLERİ, MADEN SULU KRUVASAN TARİFİ, POĞAÇALAR, TARİFLERİM
adsense
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Ne Aramıştınız
Loading
Sosyal Medya
Facebook Sayfamız
Etiketler
Blog Arşivi
-
▼
2016
(93)
-
▼
Şubat
(25)
- İKRAM KURABİYE
- YOĞURTLU KIRMIZI BİBER SALATASI
- ACIKALI KELEBEK ÇÖREK
- TEPSİ KEBABI
- ÇİÇEK POĞAÇA
- TARAK TATLISI
- PETEK BÖREK
- LÖMBEDEK TATLISI
- BÜLBÜL YUVASI
- MADEN SULU KRUVASAN
- ELMALI TART
- HAVUÇ TARATOR
- MİLFÖYLÜ ÖRGÜ BÖREK
- TRUFF ( OREOLU)
- MOZAİK PASTA (ANNE PASTASI)
- PANCARLI MEVSİM SALATA
- KADIBOĞAN (REVANİYE) TATLISI
- YALANCI TİRAMİSU (KEDİ DİLİ İLE)
- MERCİMEK KÖFTESİ
- TAVUKLU İSTİRİDYE MANTARI SOTE TARİFİ
- PORLAND ALIŞVERİŞİM
- ZEYTİN SALATASI
- PİZZA TARİFİ
- CARROT CARE ŞAMPUAN
- ÇATAL KURABİYE
-
▼
Şubat
(25)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder