17 Şubat 2016 Çarşamba

MADEN SULU KRUVASAN

Kruvasan tarifi
Kruvasan nasıl yapılır görsel anlatımı ve detayları
Kruvasan malzemeleri nelerdir
Maden sulu kruvasan tarifi
Peynirli kruvasan yapılışı ve püf noktaları


İyi akşamlar
Kruvasan benim severek yaptığım bir hamurişi , bir diğer ismide ay çöreği olan kruvasan viyanalılar tarafından yapılmış. kruvasanın özelliği ara katlara sürülen yağ ile birlikte , piştiğinde kat kat açılmasıdır . Kruvasan yapmak genelde insanların gözünü korkutsada , aslında yapımı oldukça kolaydır . Ben bu tarifimde , kruvasan hamurunu maden suyu ile yoğurdum , hem yumuşak , pufidik kruvasanlarım oldu , hemde oldukça lezzeti vede araları kat kat açılan kruvasanlara sahip oldum .
İçine peynir koydum , fakat siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.




MADEN SULU KRUVASAN
Malzemeler :
2 adet yumurta ( sarıları üzerine )
2 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Arasına :
125 gram tereyağ
İçi :
Beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı:
Süt , yumurtaların beyazı , maden suyu , sıvıyağ , şeker , tuz karıştırıyoruz , içerisine maya ve aldığı kadar unu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz hamuru yarım saat mayalandırıyoruz , hamuru  portakal büyüklüğünde 16 parçaya bölüyoruz
İlk bezemizi tezgahımızda tabak büyüklüğünde açıp , üzerine yumuşak tereyağ sürüyoruz ve 4 üstüste olacak şekilde aralarına tereyağımızı sürüyoruz
Diğer hamurlarımızıda aynı şekilde açıp üstüste 4 'lü gruplar yapıyoruz
Hazırladığımız hamur katlarını merdane ile açıyoruz , 8' e bölüyoruz
Maydanozu ince kıyıp , peynirimize ekliyoruz
Açtığımız hamurumuza peynirli harcımızdan koyup , sarıyoruz
Tepsimizde 15 dakika tepsi mayasına bırakıp , üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz
Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz



adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.