Truff tarifi 'nin görsel yapım aşamaları ve tarifinin detayları nelerdir
Truff nasıl yapılır resimli ve görsel anlatımı nedir
Truff tarifi ve malzemeleri nelerdir
Kordelyanınmutfağından pratik truff nasıl yapılır , anlatımı , görsel detayları ve püf noktaları
İyi günler
Truff yapımı oldukça kolay bir tatlıdır . Ben genelde evde kalan kekler ile hazırlarım bu tarifi , içerisinide kendi zevkime ve damak tadıma uygun istediğim malzemeleri , istediğim miktarda eklerim .
Süslemekte yine tamamen benim hayal gücüme kalmış birşeydir .
Zannedersem truff isimini trüf mantarından dolayı almıştır , ceviz kadar boyutlarda olan bu mantara görüntü olarak benzemektedir .
TRUFF
Malzemeler :
1 adet kakaolu baton kek
80 gram fındıklı çikolata
Yarım paket süt kreması
1 küçük paket oreo bisküvi
7-8 adet badem
2 yemek kaşığı file antep fıstğı
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için :
80 gram bitter çikolata
Az miktar sütlü çikolata
Yapılışı :
Baton keki elimizde veya rondoda parçalıyoruz
Oreomuzu kırıp , keke ekliyoruz
Oreomuzu kırıp , keke ekliyoruz
Kremamızı tencerede kaynatmadan ısıtıyoruz , içine çikolatamızı ekleyip , sıcağıyla eritiyoruz
Çikolatalı sosumuzu kekimizin üzerine döküyoruz
İçerisine badem , fıstık , hindistan cevizini ekleyip , yoğuruyoruz
Hamurumuza şekil verip , buzdolabında 5-6 saat dinlendiriyoruz
Üzeri için çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz , trufflarımızı çikolataya batırıp soğutuyoruz
Erittiğimiz çikolatayla üzerine şekiller yapıp süslüyoruz
Not : hamur toparlanmazsa bir miktar daha krema ekleyebiliriz , truffları çikolata dışında fındık , fıstık , pasta süsü vb . batırabiliriz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder