14 Şubat 2016 Pazar

TRUFF ( OREOLU)

Truff tarifi 'nin görsel yapım aşamaları ve tarifinin detayları nelerdir 
Truff nasıl yapılır resimli ve görsel anlatımı nedir 
Truff tarifi ve malzemeleri nelerdir 
Kordelyanınmutfağından pratik truff nasıl yapılır , anlatımı , görsel detayları ve püf noktaları 

İyi günler 

Truff yapımı oldukça kolay bir tatlıdır . Ben genelde evde kalan kekler ile hazırlarım bu tarifi , içerisinide kendi zevkime ve damak tadıma uygun istediğim malzemeleri , istediğim miktarda eklerim . 
Süslemekte yine tamamen benim hayal gücüme kalmış birşeydir . 
Zannedersem truff isimini trüf mantarından dolayı almıştır , ceviz kadar boyutlarda olan bu mantara görüntü olarak benzemektedir . 



TRUFF
Malzemeler : 
1 adet kakaolu baton kek
80 gram fındıklı çikolata 
Yarım paket süt kreması
1 küçük paket oreo bisküvi
7-8 adet badem 
2 yemek kaşığı file antep fıstğı 
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için : 
80 gram bitter çikolata 
Az miktar sütlü çikolata 
Yapılışı : 
Baton keki elimizde veya rondoda parçalıyoruz 
Oreomuzu kırıp , keke ekliyoruz
Kremamızı tencerede kaynatmadan ısıtıyoruz , içine çikolatamızı ekleyip , sıcağıyla eritiyoruz 
Çikolatalı sosumuzu kekimizin üzerine döküyoruz 
İçerisine badem , fıstık , hindistan cevizini ekleyip , yoğuruyoruz 
Hamurumuza şekil verip , buzdolabında 5-6 saat dinlendiriyoruz 
Üzeri için çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz , trufflarımızı çikolataya batırıp soğutuyoruz 
Erittiğimiz çikolatayla üzerine şekiller yapıp süslüyoruz 
Not : hamur toparlanmazsa bir miktar daha krema ekleyebiliriz , truffları çikolata dışında fındık , fıstık , pasta süsü vb . batırabiliriz . 








adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.