13 Şubat 2016 Cumartesi

MOZAİK PASTA (ANNE PASTASI)

Mozaik pasta nasıl yapılır
Mozaik pasta tarifi
Mozaik pasta yapılışı nasıldır
Kremalı mozaik pasta nasıl yapılır
Mozaik pasta tarifi resimli anlatımı ve görsel yapım aşamaları nelerdir

İyi günler

Mozaik pasta Sicilyaya ait bir tatlıdır .Temel malzemesi bisküvi ,kakao ve tereyağdan oluşmaktadır . kullanılan bisküvi petibör bisküvidir . Mozaik pasta anne tatlılarından biridir . Pasta yapmak isteyen pek çok çocuğun ilk denediği pastalardandır .
Malzemesinin az olması , pratik olması , hazırlanıp dondurucuya konulup ani misafir geldiğinde veya tatlı krizine girdiğimizde dolapta hazır olması bizim evde bu pastanın sıkça yapılma sebeplerindendir.
Ben mozaik pastayı süt kremasıyla yaptım , birde böyle denemenizi tavsiye ederim .



MOZAİK PASTA
Malzemeler :
1 küçük paket pötibör bisküvi
1 kutu süt kreması
80 gram çikolata + 40 gram çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için :
çilek
Yapılışı :
Öncelikle süt kremamızdan 3 yemek kaşığını ayırıyoruz
Kalan süt kremamızı tenceremizi koyup kaynatmadan tereyağ ile birlikte ısıtıyoruz
Isınan tereyağ ,süt kreması karışımımıza 80 gram çikolatamızı ekleyip , eritiyoruz
Bisküvileri dörde bölüp , üzerine hazırladığımız kremalı sosu döküyoruz
Kalıbımıza streç film serip , hazırladığımız karışımı içine döküp , streç filmin sarkan uçlarını pastamızın üzerine kapatıyoruz
Tatlımızı dondurucuda bir gece dinlendiriyoruz
Ayırdığımız kremamızı tencerede ısıtıp , çikolatamızı içine ekliyoruz ve eritiyoruz
Mozaik pastamızı servis kabımıza alıyoruz , üzerine hazırladığımız çikolata sosunu döküyoruz , erittiğimiz beyaz çikolata ve çilekle süsleyip servis ediyoruz .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.