Mozaik pasta nasıl yapılır
Mozaik pasta tarifi
Mozaik pasta yapılışı nasıldır
Kremalı mozaik pasta nasıl yapılır
Mozaik pasta tarifi resimli anlatımı ve görsel yapım aşamaları nelerdir
İyi günler
Mozaik pasta Sicilyaya ait bir tatlıdır .Temel malzemesi bisküvi ,kakao ve tereyağdan oluşmaktadır . kullanılan bisküvi petibör bisküvidir . Mozaik pasta anne tatlılarından biridir . Pasta yapmak isteyen pek çok çocuğun ilk denediği pastalardandır .
Malzemesinin az olması , pratik olması , hazırlanıp dondurucuya konulup ani misafir geldiğinde veya tatlı krizine girdiğimizde dolapta hazır olması bizim evde bu pastanın sıkça yapılma sebeplerindendir.
Ben mozaik pastayı süt kremasıyla yaptım , birde böyle denemenizi tavsiye ederim .
MOZAİK PASTA
Malzemeler :
1 küçük paket pötibör bisküvi
1 kutu süt kreması
80 gram çikolata + 40 gram çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için :
çilek
Yapılışı :
Öncelikle süt kremamızdan 3 yemek kaşığını ayırıyoruz
Kalan süt kremamızı tenceremizi koyup kaynatmadan tereyağ ile birlikte ısıtıyoruz
Isınan tereyağ ,süt kreması karışımımıza 80 gram çikolatamızı ekleyip , eritiyoruz
Bisküvileri dörde bölüp , üzerine hazırladığımız kremalı sosu döküyoruz
Kalıbımıza streç film serip , hazırladığımız karışımı içine döküp , streç filmin sarkan uçlarını pastamızın üzerine kapatıyoruz
Tatlımızı dondurucuda bir gece dinlendiriyoruz
Ayırdığımız kremamızı tencerede ısıtıp , çikolatamızı içine ekliyoruz ve eritiyoruz
Mozaik pastamızı servis kabımıza alıyoruz , üzerine hazırladığımız çikolata sosunu döküyoruz , erittiğimiz beyaz çikolata ve çilekle süsleyip servis ediyoruz .
13 Şubat 2016 Cumartesi
MOZAİK PASTA (ANNE PASTASI)
| Etiketler: ANNE PASTASI, KEK-PASTALAR, MOZAİK PASTA TARİFİ, TARİFLERİM
adsense
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Ne Aramıştınız
Loading
Sosyal Medya
Facebook Sayfamız
Etiketler
Blog Arşivi
-
▼
2016
(93)
-
▼
Şubat
(25)
- İKRAM KURABİYE
- YOĞURTLU KIRMIZI BİBER SALATASI
- ACIKALI KELEBEK ÇÖREK
- TEPSİ KEBABI
- ÇİÇEK POĞAÇA
- TARAK TATLISI
- PETEK BÖREK
- LÖMBEDEK TATLISI
- BÜLBÜL YUVASI
- MADEN SULU KRUVASAN
- ELMALI TART
- HAVUÇ TARATOR
- MİLFÖYLÜ ÖRGÜ BÖREK
- TRUFF ( OREOLU)
- MOZAİK PASTA (ANNE PASTASI)
- PANCARLI MEVSİM SALATA
- KADIBOĞAN (REVANİYE) TATLISI
- YALANCI TİRAMİSU (KEDİ DİLİ İLE)
- MERCİMEK KÖFTESİ
- TAVUKLU İSTİRİDYE MANTARI SOTE TARİFİ
- PORLAND ALIŞVERİŞİM
- ZEYTİN SALATASI
- PİZZA TARİFİ
- CARROT CARE ŞAMPUAN
- ÇATAL KURABİYE
-
▼
Şubat
(25)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder