24 Şubat 2016 Çarşamba

TEPSİ KEBABI

Tepsi kebabı , nasıl yapılır
Tepsi kebabı nasıl yapılır , resimli anlatımı
Tepsi kebabı yapılışı ve püf noktaları nelerdir
Tepsi kebabı malzemeleri nelerdir
Tepsi kebabı , sini kebabı görsel anlatımı
Tepsi kebabı tarifi

İyi günler
Tepsi kebabı Hatay ' a ait yemeklerden biridir . Oldukça lezzetli olan bu yemek çok az malzeme ile yapılmaktadır
Kıyma ile yapılan bu kebapta , kıyma içine katılan harçlarla yoğurularak ,üzerine az su ile açtığımız salçanın eklenmesi ile lezzetlenmektedir .



TEPSİ KEBABI (SİNİ KEBABI )
Malzemeler
500 gram kıyma
1 tane orta boy soğan
2 - 3 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
8 - 9 adet arpacık soğan
3 - 4 adet sivri biber
2 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı  karabiber
1 çay kaşığı  kimyon
1 çay kaşığı  pulbiber
2 - 3 yemek kaşığı sıvıyağ
8 - 9 adet kiraz domates
1 , 5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Yapılışı
Kabımıza kıymamızı alıyoruz , üzerine soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz
Maydanozları ,1 tane biberi ince kıyıyoruz  , tuz , karabiber , pul biber , kimyon ile birlikte kıymamıza ekliyoruz ve bütün harcımızı yoğuruyoruz
Tepsimizi yağlıyoruz , salçamızın yarım kaşığı kadarını tepsimize sürüyoruz
Hazırladığımız kebabı tepsiye eşit şekilde yayıyoruz , kenarına soyup dilimlediğimiz patatesleri diziyoruz
Arpacık soğanları soyup , kebabımızın üzerine biber ve domateslerle birlikte yerleştiriyoruz
Kalan salçamızı suyumuz ile inceltip kebabımızın üzerine gezdiriyoruz
Kebebımızı 190 derece fırında pişiriyoruz , sıcak servis ediyoruz
NOT Kebaba eklediğimiz baharatların miktarı , isteğimize göre değişiklik gösterebilir .

Youtube kanalıma abone olarak diğer video ve tariflerimi izleyebilirsiniz.

    









adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.