13 Şubat 2016 Cumartesi

PANCARLI MEVSİM SALATA

Pancarlı mevsim salata nasıl  yapılır
Pancarlı mevsim salata yapılışı nasıldır
Kırmızı pancarlı mevsim salatası tarifi nasıldır 



İyi günler 


Salata bizim evde çok sevilen yiyeceklerden biridir . Salata bazı sebzelerin  , özellikle çiğ olarak kullanılmasıyla veya bazı meyvelerin bir araya getirilmesiyle yapılır . Sebze olarak kullanıldığında lezzetini daha çok ortaya çıkarmak için , zeytinyağı , sirke , limon , nar ekşisi , yoğurt gibi malzemelerle tatlandırılır , yine meyve olarak salata yapıldığında çeşitli krema veya çikolata soslarıyla tatlandırılır . Salata yapılacak sebze ve meyvelerin özellikle taze olmasına özen gösterilmelidir . 
Yemeklerin yanına iştah açıcı olarak kullanıldığı gibi , kullanılan malzemelerin zenginliğine göre tek başına öğün olarakta kullanılır . Salata yaptığımızda kullanacağımız sınırsız malzeme vardır ve damak zevkimize göre istediğimizi ekleyip , çıkartma imkanı bizim elimizdedir . 
Bugün bende bizim evde oldukça sevilen bir salatanın tarifini paylaşmak istiyorum , ben bu salatada pancar turşusu kullandım , eğer evde turşumuz yoksa kırmızı pancarı küp şeklinde doğrayıp , haşlayıp ,zeytinyağı , nar ekşisi ve limon karışımı sosla lezzetlendirip bu salatada kullanabilirsiniz , çünkü bu salatayı bu şekilde hazırladığım zamanlarda oldu ve lezzetinden hiç bir şey kaybetmedi . 
Kırmızı pancar ıspanakgiller familyasından bir bitkidir , ülkemizde turşu ve salata olarak kullanılır , sade soslanıp tüketilebildiği gibi benim yaptığım gibi pek çok malzemeyle biraradada kullanılır . 
Kanı temizlemekte faydalıdır , vitamin ve minarel yönünden zengindir . 



PANCARLI MEVSİM SALATASI 
Malzemeler : 
1 küçük boy marul 
1 küçük kase küp şeklinde doğranmış pancar turşusu 
7-8 parça küp şeklinde doğranmış beyaz peynir 
3-4 adet iri doğranmış ceviz 
1 çay bardağı mısır tanesi 
8-9 adet biberli yeşil zeytin 
2-3 dal taze soğan ( isteğe bağlı ) 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 limon 
Tuz , kekik , kırmızı pul biber veya toz biber
Yapılışı : 
Marul yapraklarını yıkayıp , kurutuyoruz 
İri parçalar şeklinde doğrayıp kabımıza alıyoruz 
Taze soğanı iri doğrayıp ekliyoruz 
Üzerine dilimlenmiş biberli zeytini , pancar turşusunu, mısırı ekliyoruz 
Peynirlerin üzerine kekik ve pul biber serpip onları da kabımıza ekliyoruz 
Limonun suyunu sıkıp , içine tuz ve zeytinyağı karıştırıyoruz , bu sosumuzu salatamıza döküp en üste cevizlerimizi serpetek servis ediyoruz . 





adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.