Pancarlı mevsim salata yapılışı nasıldır
Kırmızı pancarlı mevsim salatası tarifi nasıldır
Kırmızı pancarlı mevsim salatası tarifi nasıldır
İyi günler
Salata bizim evde çok sevilen yiyeceklerden biridir . Salata bazı sebzelerin , özellikle çiğ olarak kullanılmasıyla veya bazı meyvelerin bir araya getirilmesiyle yapılır . Sebze olarak kullanıldığında lezzetini daha çok ortaya çıkarmak için , zeytinyağı , sirke , limon , nar ekşisi , yoğurt gibi malzemelerle tatlandırılır , yine meyve olarak salata yapıldığında çeşitli krema veya çikolata soslarıyla tatlandırılır . Salata yapılacak sebze ve meyvelerin özellikle taze olmasına özen gösterilmelidir .
Yemeklerin yanına iştah açıcı olarak kullanıldığı gibi , kullanılan malzemelerin zenginliğine göre tek başına öğün olarakta kullanılır . Salata yaptığımızda kullanacağımız sınırsız malzeme vardır ve damak zevkimize göre istediğimizi ekleyip , çıkartma imkanı bizim elimizdedir .
Bugün bende bizim evde oldukça sevilen bir salatanın tarifini paylaşmak istiyorum , ben bu salatada pancar turşusu kullandım , eğer evde turşumuz yoksa kırmızı pancarı küp şeklinde doğrayıp , haşlayıp ,zeytinyağı , nar ekşisi ve limon karışımı sosla lezzetlendirip bu salatada kullanabilirsiniz , çünkü bu salatayı bu şekilde hazırladığım zamanlarda oldu ve lezzetinden hiç bir şey kaybetmedi .
Kırmızı pancar ıspanakgiller familyasından bir bitkidir , ülkemizde turşu ve salata olarak kullanılır , sade soslanıp tüketilebildiği gibi benim yaptığım gibi pek çok malzemeyle biraradada kullanılır .
Kanı temizlemekte faydalıdır , vitamin ve minarel yönünden zengindir .
PANCARLI MEVSİM SALATASI
Malzemeler :
1 küçük boy marul
1 küçük kase küp şeklinde doğranmış pancar turşusu
7-8 parça küp şeklinde doğranmış beyaz peynir
3-4 adet iri doğranmış ceviz
1 çay bardağı mısır tanesi
8-9 adet biberli yeşil zeytin
2-3 dal taze soğan ( isteğe bağlı )
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
Tuz , kekik , kırmızı pul biber veya toz biber
Yapılışı :
Marul yapraklarını yıkayıp , kurutuyoruz
İri parçalar şeklinde doğrayıp kabımıza alıyoruz
Taze soğanı iri doğrayıp ekliyoruz
Üzerine dilimlenmiş biberli zeytini , pancar turşusunu, mısırı ekliyoruz
Peynirlerin üzerine kekik ve pul biber serpip onları da kabımıza ekliyoruz
Limonun suyunu sıkıp , içine tuz ve zeytinyağı karıştırıyoruz , bu sosumuzu salatamıza döküp en üste cevizlerimizi serpetek servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder