Aksaray tava nasıl yapılır
Aksaray tava yapılışı
Aksaray tava malzemeleri
İyi akşamlar
Epeydir tepsi şeklinde güveç kabı istiyordum , izmirden dönerken istediğim boyutlarda rastladım 2 türlü vardı içi sırlanmış ki bunlar hemen kullanıma hazır , birde fırınlanması gereken vardı , sırlı olanların kurşun içerme ihtimalini duyduğum için bende fırınlanan kabı aldım ,fakat az zahmetli geldi, aldığım bayan , kullanmadan önce yıkamamamı , bezle silip , içini yağlamamı ve fırınlatmamı söyledi ,bu işin zor kısmı fırınlatmaktı , nihayet fırınlattık ve bende sabırsızlıkla beklediğim güveç tepsimi kullanıyorum
İlk tarifimse Aksaray Tava , bu yemek Aksarayda yapılan yöresel yemeklerden bir tanesidir benzer tarifler pekçok yörede farklı isimle yapılıyor.
AKSARAY TAVA
Yapılışı
Yapılışı
750 gr kuzu arka kol
2 kabuğu soyulmuş iri domates
5-6 sivri biber
2 kuru soğan
2 sarımsak
tuz
karabiber ( bir parça kuyruk yağı , ben katmadım )
Yapılışı
Yapılışı
Bütün malzemeleri harmanlayıp , güveç tepsimize koyuyoruz
Önce yağlı kağıtla , ardından alüminyum folyoyla kapatıp ,200 derecede 1 -1,5 saat pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder