27 Eylül 2015 Pazar

ÇİLEKLİ PARFE

Çilekli parfe tarifi
Çilekli parfe nasıl yapılır
Parfe tarifi


İyi günler
Yazın en çok tükettiğimiz tatlılardan  bir tanesi parfe ,soğuk ,ferahlatıcı lezzetiyle ,önceden hazırlanıp istediğimiz zaman dolaptan çıkartmamızla , tam bir kurtarıcı diyebiliriz .Bende işte bunun için bugün 
Çilekli parfe yaptım , küçük pastacıklarda diyebiliriz .




Çilekli Parfe:
80 gram bitter çikolata
1 poşet kremşanti
200 ml süt
8-9 adet çilek
2 yemek kaşığı damla çikolata 
1 yemek kaşığı labne peyniri
Fındık ,badem kırığı 


Üzeri:
50gr tereyağ
1 yemek kaşığı su
1 paket burçak bisküvi
Yapılışı
Bitter çikolatayı benmari şeklinde eritip slikon kalıplarımıza 1 er yemek kaşık paylaştırıyoruz.
Dondurucuya atıyoruz 
Kremşantiyi süt ile çırpıyoruz , içine çilek rendeliyoruz  
Damla çikolata , labne peyniri , kıyılmış fındık veya badem ekliyoruz 
Kalıplarımızı dolaptan çıkartıp karışımımızı paylaştırıyoruz,tekrar dondurucumuza atıp donduruyoruz 
Tereyağı eritip içine ,su ve rondadan geçirdiğimiz bisküviyi ekleyip , elimizle iyice yediriyoruz donan tatlımızın üzerine pay edip tekrar dolapta soğutuyoruz 
Servisten 5 dakika evvel dolaptan çıkartıp ters çeviriyoruz .



adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.