Çilekli parfe nasıl yapılır
Parfe tarifi
İyi günler
Yazın en çok tükettiğimiz tatlılardan bir tanesi parfe ,soğuk ,ferahlatıcı lezzetiyle ,önceden hazırlanıp istediğimiz zaman dolaptan çıkartmamızla , tam bir kurtarıcı diyebiliriz .Bende işte bunun için bugün
Çilekli Parfe:
80 gram bitter çikolata
1 poşet kremşanti
200 ml süt
8-9 adet çilek
2 yemek kaşığı damla çikolata
1 yemek kaşığı labne peyniri
Fındık ,badem kırığı
Üzeri:
50gr tereyağ
1 yemek kaşığı su
1 paket burçak bisküvi
Yapılışı
Bitter çikolatayı benmari şeklinde eritip slikon kalıplarımıza 1 er yemek kaşık paylaştırıyoruz.
Dondurucuya atıyoruz
Kremşantiyi süt ile çırpıyoruz , içine çilek rendeliyoruz
Damla çikolata , labne peyniri , kıyılmış fındık veya badem ekliyoruz
Kalıplarımızı dolaptan çıkartıp karışımımızı paylaştırıyoruz,tekrar dondurucumuza atıp donduruyoruz
Tereyağı eritip içine ,su ve rondadan geçirdiğimiz bisküviyi ekleyip , elimizle iyice yediriyoruz donan tatlımızın üzerine pay edip tekrar dolapta soğutuyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder