18 Eylül 2015 Cuma

TAVUK KAPAMA

Tavuk kapama tarifi
Tavuk kapama nasıl yapılır
Tavuk kapama yapılışı


İyi günler
Bugün ki tarifimiz tavuk kapama . Bu yemek pek çok yörede farklı şekillerde hazırlanıyor . Tavuk eti ve pirincin muhteşem buluşmasından oluşuyor .
Hem çok pratik ,hem lezzetli , hemde görsel olarak davet sofralarını süsleyebilir . 




TAVUK KAPAMA
8 adet piliç 
2 su bardağı pirinç
Tuz 
Karabiber 
Nane 
1 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber 
Tavuk etimizi haşlıyoruz 
Pirinci yarım saat kadar sıcak suyla ıslatıp süzüyoruz 
tepsimize pirinci yayıyoruz 
bagetleri üzerine yerleştiriyoruz 
Tuz , karabiber , çok az nane ekliyoruz 
Üzerini çıkacak kadar tavuk suyu koyup 
Aralarına küçük bir kaç parça tereyağ koyuyoruz 
Tepsimizin üzerini pirinçlerin kurumaması için kapatıyoruz 
200 derece fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz . ( bir ara kontrol ettim , pirinçler az diri olduğu için az et suyu ekledim pişerken kontrol edebiliriz) 

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.