Tavuk kapama nasıl yapılır
Tavuk kapama yapılışı
İyi günler
Bugün ki tarifimiz tavuk kapama . Bu yemek pek çok yörede farklı şekillerde hazırlanıyor . Tavuk eti ve pirincin muhteşem buluşmasından oluşuyor .
Hem çok pratik ,hem lezzetli , hemde görsel olarak davet sofralarını süsleyebilir .
TAVUK KAPAMA
8 adet piliç
2 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Nane
1 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Tavuk etimizi haşlıyoruz
Pirinci yarım saat kadar sıcak suyla ıslatıp süzüyoruz
tepsimize pirinci yayıyoruz
bagetleri üzerine yerleştiriyoruz
Tuz , karabiber , çok az nane ekliyoruz
Üzerini çıkacak kadar tavuk suyu koyup
Aralarına küçük bir kaç parça tereyağ koyuyoruz
Tepsimizin üzerini pirinçlerin kurumaması için kapatıyoruz
200 derece fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz . ( bir ara kontrol ettim , pirinçler az diri olduğu için az et suyu ekledim pişerken kontrol edebiliriz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder