Zarf böreği nasıl yapılır
Zarf böreği yapılışı
Merhaba
Bugün çok yoğundum ve en hızlısından zarf böreği yaptım . Eğer sizde çıtır ,çıtır börek seviyorsanız , tarif size göre demektir . Bu böreği istediğimiz malzemelerle yapabiliriz . Kıymalı , patatasli ,ıspanaklı, peynirli ,patlıcanlı bunlar en kolay seçenekler . Ben 2 tane yaptım , biri kıymalı , bir diğeriyse peynirli .
Gelelim tarife ,
ZARF BÖREĞİ
MALZEMELER
4 yufka
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
Herhangi bir börek içi ( peynir ,kıymalı vb. )
Yufkamızın bir tanesini masamıza seriyoruz .
Yağ ve suyu karıştırıp yufkamızın üzerine sürüyoruz .
Diğer yufkayı üzerine seriyoruz .
Onunda üzerine yağlı karışımımızı sürüyoruz .
İki ucu ortaya kadar katlıyoruz .
Yağ sürüp diğer uçlarıda ortada buluşturuyoruz .
Dört köşesine börek harcımızı koyup ,zarf şeklinde kapatıyoruz .
Aşağıda resmi bulunmakta
Kalan iki yufkayıda aynı şekilde hazırlayıp ,üzerlerine yağlı sosumuzdan sürüyoruz .
180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz .
BÖREK İÇİ
1. Börek harcı
Peynirimizin içine maydonoz doğrayıp , karıştırıyoruz .
2. Börek harcı
200 gram kıyma , 1 büyük soğanla ,2 yemek kaşığı sıvıyağ , hep beraber kısık ateşte kavurup , suyunu çekince tuz ,karabiber katıyoruz , en son maynonoz doğrayıp ekliyoruz .
Afiyetle sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder