16 Eylül 2015 Çarşamba

ZARF BÖREĞİ

Zarf böreği tarifi
Zarf böreği nasıl yapılır
Zarf böreği yapılışı

Merhaba



Bugün çok yoğundum ve en hızlısından zarf böreği yaptım . Eğer sizde çıtır ,çıtır börek seviyorsanız , tarif size göre demektir . Bu böreği istediğimiz  malzemelerle yapabiliriz . Kıymalı , patatasli ,ıspanaklı, peynirli ,patlıcanlı bunlar en kolay seçenekler . Ben 2 tane yaptım , biri kıymalı , bir diğeriyse peynirli .
Gelelim tarife , 


ZARF BÖREĞİ 
MALZEMELER 
4 yufka 
1 su bardağı sıvıyağ 
Yarım çay bardağı su 
Herhangi bir börek içi ( peynir ,kıymalı vb. ) 
Yufkamızın bir tanesini masamıza seriyoruz .
Yağ ve suyu karıştırıp yufkamızın üzerine sürüyoruz .
Diğer yufkayı üzerine seriyoruz .
Onunda üzerine yağlı karışımımızı sürüyoruz .
İki ucu ortaya kadar katlıyoruz . 
Yağ sürüp diğer uçlarıda ortada buluşturuyoruz . 
Dört köşesine börek harcımızı koyup ,zarf şeklinde kapatıyoruz .
Aşağıda resmi bulunmakta 
Kalan iki yufkayıda aynı şekilde hazırlayıp ,üzerlerine yağlı sosumuzdan sürüyoruz .
180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz . 
BÖREK İÇİ 
1. Börek harcı 
Peynirimizin içine maydonoz doğrayıp , karıştırıyoruz .
2. Börek harcı 
200 gram kıyma , 1 büyük soğanla ,2 yemek kaşığı sıvıyağ , hep beraber kısık ateşte  kavurup , suyunu çekince tuz ,karabiber katıyoruz , en son maynonoz doğrayıp ekliyoruz . 
Afiyetle sevgiler 



adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.