Acı , tuzlu , ekşili her lezzete yakışan limon bu tarifimizede oldukça yakıştı .
Bisküvimizede hem koku , hemde aroma veriyor ,bisküvimiz bizim evde çayla birlikte anında tükendi.
Limonlu bisküvi
Malzemeler
150 gr tereyağ
1 yumurta
4 damla sıvı limon aroması
3 yemek kaşığı file badem
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı taze limon suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yapılışı
Ele yapışmayacak kıvamda olacak şekilde aldığı kadar un
Yumuşak tereyağ ve diğer malzemelerle hamurumuzu yoğuruyoruz .
Hamurumuzu yarım santimden kalın açıp yuvarlak kalıpla kesiyoruz .
İnce dilimlediğimiz limon dilimini orta kısmına koyup hafifçe bastırıyoruz .
Tepsiye yerleştiriyoruz .
Üstlerine toz şeker serpip 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz .
NOT her ne kadar tarifte kabartma tozu olmasada , hamur azda olsa kabarıp limonu dışına atmasın diye , hamurun içine yerleştirdikten sonra , bıçağın ucunu limon dilimlerinin üstünde bisküvilere batırdım ve bisküviler kabarıp limonu dışına atmadı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder