20 Eylül 2015 Pazar

BÜZGÜLÜ GÜL TATLISI ( BAKLAVASI )

Büzgülü gül tatlısı tarifi
Büzgülü gül tatlısı yapılışı
Büzgülü gül tatlısı nasıl yapılır


İyi günler
Bayramın yaklaştığı şu günlerde , hala hangi tatlıyı yapacağınıza karar vermediyseniz ben size Büzgülü Gül Tatlısını ( baklava)  tavsiye edebilirim .oldukça lezzetli , bir o kadar da kolay olan tatlımız , çok fazla yufka açmayanların bile açabileceği hamur kıvamıyla oldukça kolay .Bu tarifi instagram hesabımdada haftalar önce paylaşmıştım . 
Gelelim  tarife  



Büzgülü Gül Tatlısı 
2 yumurta 
1 su bardağı süt 
yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz 
 yumuşak hamur yapacak kadar un 
 Malzemelerden hamur yoğurup ceviz kadar bezeler yapıyoruz ( 30 civarı )
 Yarım saat dinlendirip tektek açıp , ceviz serpiyoruz 
 Kenardan büzüp ortada birleştiriyoruz , yonca şeklini alacak 
 Yaprakları üstüste kapatıp , şeklini bozmadan ters çeviriyoruz 
 Hepsini aynı şekilde hazırlayıp tepsiye diziyoruz 
 200 gr tereyağı eritip , üzerine biriken köpüğü kaşıkla alıyoruz 
 1 çay bardağı sıvıyağ ekleyip , tatlıların üzerine pay ediyoruz 
 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz 



 Şerbet için 
 4 su bardağı  şeker 
 4 su bardağı  su kaynatıp 
 2-3 damla limon suyu  
 Şeker ve suyumuzu 10 dakika civarı kaynatıp ,2-3 damla limon suyumuzu ekliyoruz 
 Şerbetimizi soğutuyoruz 
 İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza şerbetimizi döküyoruz .



adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.