Büzgülü gül tatlısı yapılışı
Büzgülü gül tatlısı nasıl yapılır
İyi günler
Bayramın yaklaştığı şu günlerde , hala hangi tatlıyı yapacağınıza karar vermediyseniz ben size Büzgülü Gül Tatlısını ( baklava) tavsiye edebilirim .oldukça lezzetli , bir o kadar da kolay olan tatlımız , çok fazla yufka açmayanların bile açabileceği hamur kıvamıyla oldukça kolay .Bu tarifi instagram hesabımdada haftalar önce paylaşmıştım .
Gelelim tarife
Büzgülü Gül Tatlısı
2 yumurta
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
yumuşak hamur yapacak kadar un
Malzemelerden hamur yoğurup ceviz kadar bezeler yapıyoruz ( 30 civarı )
Yarım saat dinlendirip tektek açıp , ceviz serpiyoruz
Kenardan büzüp ortada birleştiriyoruz , yonca şeklini alacak
Yaprakları üstüste kapatıp , şeklini bozmadan ters çeviriyoruz
Hepsini aynı şekilde hazırlayıp tepsiye diziyoruz
200 gr tereyağı eritip , üzerine biriken köpüğü kaşıkla alıyoruz
1 çay bardağı sıvıyağ ekleyip , tatlıların üzerine pay ediyoruz
180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
Şerbet için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su kaynatıp
2-3 damla limon suyu
Şeker ve suyumuzu 10 dakika civarı kaynatıp ,2-3 damla limon suyumuzu ekliyoruz
Şerbetimizi soğutuyoruz
İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza şerbetimizi döküyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder