Sarı burma koca karı gerdanı nasıl yapılır
Kocakarı gerdanı tatlısı yapılışı görsel detayları ve yapım aşamaları nelerdir
Kocakarı gerdanı tarifi
İyi günler
Sabah ev ahalisi uyurken kalktım ve bayram için tatlı yaptım ayıptır söylemesi harika oldular . Bu tatlının pek çok ismi var sarı burma , kocakarı gerdanı , dolanger , oklava tatlısı bunlardan sadece bir kaçı. Yapımı oldukça kolay , diğer tatlılara göre ise daha hafif .
Anneanne tatlısıda diyebiliriz , daha çok onların yaptığı , bol cevizli bu tatlı sizi çocukluğunuza götürebilir
SARI BURMA ( Kocakarı Gerdanı )
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 yk sirke 4,5 sb kadar un ( un miktarı değişebilir kontrollu kullanıyoruz )
Üzerine :
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti :
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
İçi :
Ceviz
Bütün malzemelerden yumuşak bir hamur yoğuruyoruz .
Ceviz kadar bezeler yapıyoruz ( toplam 24 adet çıktı ) 1 saat üzerini kapatıp dinlendiriyoruz .
Cevizlerimizi dişe gelecek kadar bırakıp rondodan çekiyoruz .
1 kaseye bolca nişasta koyup 2 yk un ekliyoruz .
Bezelerimizi nişasta ile açabildiğimiz kadar açıp , ceviz serpiyoruz
Oklavaya yufkayı sarıyoruz , iki tarafından ortaya doğru büzdürüp , oklavadan çıkartıyoruz
Tepsiye ortadan başlayıp sırayla diziyoruz ( ben 1 tepsiye yuvarlak , diğerine düz şekilde yerleştirdim ) Bütün yufkalar bitince eritip köpüğünü aldığımız tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp , iki tepsiye pay ediyoruz . 180 derecede altın gibi kızarana kadar pişiriyoruz .
İlk sıcaklığı çıkınca hazırladığımız , oda ısısındaki şerbeti döküyoruz .
ŞERBET : su ve şeker 10 dakika kadar kaynatılıp , limon suyu sıkılacak , şerbet iki tıkırdayınca kapatacağız .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder