Fırında patates dilimi nasıl yapılır
Fırında patates yapılışı
İyi akşamlar
Patates severmisiniz , doğrusu ben her haline bayılırım . Bu günde farklı bir patates tarifi paylaşacağım , bu tarife özellikle çocuklar bayılacak . Altın gibi kızarıp , yelpaze gibi açılmış ,çıtır patatesler . Çok büyük olmayan patatelere ihtiyacımız var , her ne kadar kısa sürede pişecek gibi düşünülsede patateslerimiz bütün halde fırınlandığı için ,pişmesi 1 saate yakın sürüyor . Çok da ölçü gerektirmeyen lezzetlerden bir tanesi .
FIRINDA DİLİM PATATES
Gelelim tarife
Kişi sayısına göre patatesi iyice yıkayıp , fırçalayıp temizliyoruz ,
Patateslerimizi mümkün olduğu kadar ince derin çizikler atıyoruz ,burada dikkat etmemiz gereken ,dilimlerimizi sonuna kadar kesmemek ,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı , tuz , az kekik , az pul biber karıştırıyoruz ,
Patateslerimizin arasına bu harçtan sürüyoruz ,
Tepsiye yerleştiriyoruz ,
Üzerine fındık kadar tereyağ koyuyoruz ,
Fırında kızartıyoruz ,
Ben sıcakken , kekik ve az himalaya tuzu serptim .
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder