Armutlu tart nasıl yapılır
Armutlu tart malzemeleri
İyi günler
Günlerdir hava çok sıcak , sanırım soğuklar birden bastıracak . Bu gün burada her ne kadar yağmur yağsada havada aşırı bir nem var , yapış , yapış , nefes almakta bile insanı zorluyor . Ne kadar sıcak diye söylensemde ben soğuk havaları hiç sevmediğimi geçen kış anladım , izmirden soğuk bir şehre taşınınca kışın ilklerime kadar dondum resmen . Yaşadığımız son güzel havaların tadını çıkartayım bari .
Bugün Farklı bir şeyler yapayım dedim ve dolapta bolca armut olduğunu gördüm . Dün alışverişe gittiğimde porland da bu kalıbı farkettim ,ne zamandır bu şekilde bir tart kalıbı arıyordum , tam istediğim kalıp dedim ve aldım bugünse Armutlu Tart yaptım , kalıptan kolay çıkarmı diye şüphelerim vardı , gördümki çokda kolay çıktı almak isteyenlerede gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim . Tartımızsa oldukça lezzetli oldu ,hafif mayhoş bi tadı var , çayın yanına yakıştı doğrusu .
Gelelim tarife
ARMUTLU TART
Tart hamuru
125 gr tereyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilin
yarım paket kabartma tozu
300 gr un
Kek hamuru
2 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
50 gram eritilmiş tereyağ
Yarım paket kabartma tozu
3 dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı file badem
Üstü
Ve 2 -3 armut
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı file badem
Yapılışı :
Tart malzemeleri ile elimize yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz , 1 saat buzdolabında dinlendirip , hamurumuzu açıp , yağladığımız tepsimize yayıyoruz , kabarmasın diye çatalla tabanını deliyoruz , 160 derece fırında 8 dakika hafif pişiriyoruz .
Diğer tarafta yumurtayı , şekerle çırpıyoruz , erittiğimiz tereyağ , kabartma tozu , un , vanilin , file bademle hamurumuzu kek hamuru gibi hazırlıyoruz , bu hamuru fırından çıkarttığımız tartımızın üzerine döküp , dilimlediğimiz armutları , üzerine yerleştiriyoruz ve üstlerine file badem , birazda şeker serpiyoruz , 170 derecede hamurumuzun içi kürdanla temiz çıkana kadar pişiriyoruz , ben fırından çıktıklarında armutlar parlak görünsün diye her birinin üzerine fındık kadar tereyağ koydum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder