Hingel tarifi
Hingel nasıl yapılır
Hingel malzemeleri
Hingel yapılışı
İyi akşamlar
Yeni bir tarifle geldim . Bu tarif oldukça lezzetli , yöresel bir tat hıngel , bir çeşit hamurişi .içine patatesli harç koyup kapattığımız hamurları haşlayarak yapıyoruz . Tereyağ ve yoğurtlaysa servis ediyoruz.
Hıngel :
4 bardak un
1 dolu çay kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
İçi :
7-8 patates
Malzemelerimiz ile sert bir hamur yoğuruyoruz .
Üzerini kapatıp dinlendiriyoruz .
Diğer tarafta patatesi haşlayıp eziyoruz .
Tuz , karabiber , kırmızı biber ekleyip karıştırıyoruz.
Hamurumuzu mantıdan az kalın açıyoruz .
Yuvarlak bir kalıp veya su bardağı ile kesiyoruz .
1' er tatlı kaşığı patatesli harcımızdan koyuyoruz .
Uç kısmından başlayarak sağlı sollu kapatıyoruz .
Hepsini bu şekilde kapatıp unladığımız tepsiye koyuyoruz .
Derin bir tencerede su kaynatıp , tuz ve 1 kaşık sıvıyağ ekleyip hamurlarımızı haşlıyoruz .
önce dibe çöken hamurumuz , sonrasında suyun üzerine çıkacak , bir kaç dakikada bu şekilde pişirip kevgirle alıyoruz .
Üzerine tereyağında az pul biberi çevirip ekliyoruz .
İstersek sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder