13 Eylül 2015 Pazar

HINGEL


Hingel tarifi
Hingel nasıl yapılır
Hingel malzemeleri
Hingel yapılışı

İyi akşamlar
Yeni bir tarifle geldim . Bu tarif oldukça lezzetli , yöresel bir tat hıngel , bir çeşit hamurişi .içine patatesli harç koyup kapattığımız hamurları haşlayarak yapıyoruz . Tereyağ ve yoğurtlaysa servis ediyoruz. 



Hıngel : 
4 bardak un 
1 dolu çay kaşığı tuz 
1 yumurta 
Aldığı kadar un 
İçi : 
7-8 patates 
Malzemelerimiz ile  sert bir hamur yoğuruyoruz . 
Üzerini kapatıp dinlendiriyoruz .
Diğer tarafta  patatesi haşlayıp eziyoruz .
Tuz , karabiber , kırmızı biber ekleyip karıştırıyoruz.
Hamurumuzu mantıdan az kalın açıyoruz .
Yuvarlak bir kalıp veya su bardağı ile kesiyoruz .
1' er tatlı kaşığı patatesli harcımızdan koyuyoruz .
Uç kısmından başlayarak sağlı sollu kapatıyoruz .
Hepsini bu şekilde kapatıp unladığımız tepsiye koyuyoruz .
Derin bir tencerede su kaynatıp , tuz ve 1 kaşık sıvıyağ ekleyip hamurlarımızı haşlıyoruz .
önce dibe çöken hamurumuz , sonrasında suyun üzerine çıkacak , bir kaç dakikada bu şekilde pişirip kevgirle alıyoruz .
Üzerine tereyağında az pul biberi çevirip ekliyoruz .
İstersek sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.