11 Kasım 2015 Çarşamba

ARNAVUT BÖREĞİ

Arnavut böreği tarifi
Patatesli arnavut böreği nasıl yapılır
Arnavut böreği yapılışı
Arnavut böreği malzemeleri
Arnavut böreği yapılışı görsel anlatımı ve detayları
İyi günler






Bu gün nefis bir arnavut böreği tarifi ile geldim .bu börek yağ ile açılan börek çeşitlerinden , bir kaç küçük noktaya dikkat ettiğimizde inanın yapımı çok kolay bir börek .İzmirde göçmen nüfusu oldukça fazla ve ben bu böreği göçmen olan bir arkadaşımdan öğrendim .
Bugün patatesli hazırladım ama pırasalı ,patlıcanlı ,izmirin meşhur otları ve hangi malzeme ile istiyorsak yapabiliriz. Böreğimizi 38 cm çapında bir tepsiye göre yaptım ,eğer tepsimiz küçükse un miktarını biraz daha azaltabiliriz.






















ARNAVUT BÖREĞİ 
4 su bardağı un 
1,5 ılık su bardağı su ( kontrollü kullanıyoruz ) 
2 çay kaşığı tuz 
2 yemek kaşığı zeytinyağ ( sıvıyağ) 
İçi : 
1 kilo haşlanmış patates
2 çay kaşığı tuz 
Karabiber 
Pul biber 
Yarım çay bardağı sıvıyağ ( veya 1 yemek kaşığı tereyağ) 
Üzeri : 
 100 gram tereyağ ( margarin ) 
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı : 
Hamurumuzu elimizi yakmayacak sıcaklıktaki ılık su ile özleşene kadar çok iyi yoğuruyoruz.
Hamurumuzu 45 dakika kadar üzerini örtüp dinlendiriyoruz
Dinlenen hamuru önce 2 ye , sonra iki büyük bezeyide 9+9 toplam 18 bezemiz olacak şekilde bölüyoruz ( toplam 18 beze ) 
Bu sırada tereyağını eritip , sıvıyağ ile karıştırıyoruz 
Önce ilk 9 'lu bezeyi ,tek tek küçük bir tabak kadar olacak şekilde merdaneyle az un ile açıyoruz 
Açtıkca arasına 2 yemek kaşığı yağımızdan koyup , üst üste diziyoruz 
Aynı şekilde 2. Beze grubunuda  açıp , aralarını yağlayıp üst üste diziyoruz
Yağladığımız bezeleri 45 dakika kadar  dinlendiriyoruz 
Patatesimizi rendeliyoruz ,baharat ve tuz ,yağını katıp karıştırıyoruz 
Dinlenen ilk grup bezeleri kenarından çekiştirerek açıp büyütüyoruz ( hamur lastik gibi çok kolay açılıyor)
Tepsiyle ölçüyoruz ,az büyük olacak şekilde açalım
Hamurumuzu taşırken yırtılmaması için 4 e katlayıp yağladığımız tepsimize alıyoruz(benim tepsim 38 cm çapında , veya kare fırının kendi tepsisi olabilir ) 
Üzerine hazırladığımız patatesli harcımızı koyuyoruz 
Diğer bezelerimizide çekiştirerek açıyoruz 
Tepsimize yerleştiriyoruz 
Fazla olan kenarlarını birbirine tuturmak için bastırıyoruz.
Kalan yağı üzerine gezdiriyoruz ve dilimliyoruz 
190 derece fırında  kızarana kadar pişiriyoruz .













adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.