16 Kasım 2015 Pazartesi

HAŞHAŞLI VE YUMURTALI EKMEK (EV EKMEĞİ)

Haşhaşlı yumurtalı ekmek tarifi
Evde ekmek yapılışı
Haşhaşlı ekmek nasıl yapılır
Ekmek yapım aşamaları


 İyi günler





























Türk toplumu olarak ekmek yemeyi seven bir toplumuz , neredeyse her yemeğe ekmek bandırmayı galiba hepimiz seviyoruz . 
Hatta  ben makarnayı dahi ekmekle yerim diyen arkadaşlarım bile var .
Yıllarca evlerde yapılan ekmekler , şimdilerde fırında yapılıyor , özellikle şehirlerde evde ekmek yapmak oldukça azaldı .Evde yapmak isteyenler ise daha çok ekmek makinası alıyorlar .Bugünse ben evde fakat ekmek makinası kullanmadan fırınlarımızda yapabileceğimiz bir ekmek tarifi paylaşacağım.



HAŞHAŞLI YUMURTALI EKMEK ( EVDE EKMEK ) 



Haşhaşlı ve Yumurtalı ekmek

  • Malzemeler :

    Yarım su bardağı ılık süt
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 paket instant maya
    3 yumurta
    25 gr margarin veya tereyağ 
    2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
    3 ,5 su bardağı ekmek unu
    1 tatlı kaşığı tuz

    Üzeri :

    1 yumurta sarısı

    1 tatlı kaşığı su


    Yapılışı : 
    Süt, şeker, yumurta, tereyağ ve tuzu bir kasede karıştırıyoruz Unu ,mayamızı ve haşhaş tohumumuzu ekleyip ele yapışmayan ,fakat yumuşak bir hamur yoğuruyoruz 
    Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakıyoruz 
    Kare bir kalıbımıza , kalıptan biraz büyük yağlı kağıt seriyoruz 
    Yağlı kağıdımızın üzerine az un serpiyoruz 
    Mayalanan hamurumuzu 9 parçaya bölüyoruz 
    Kalıbımıza hamurlarımızı diziyoruz 
    Hamurumuzu kalıbımızda 35 dakika kadar tepsi mayalanmasına bırakıyoruz 
    Mayalanan hamurumuza yumurta sarımızı su ile karıştırıp sürüyoruz
    Ekmek hamurumuzu önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişiriyoruz 
    İlk sıcaklığı çıkıp ,ekmeğimiz içini çektiğinde ılık servis ediyoruz 
    NOT : Unu kontrollü kullanıyoruz , ben hamuru toparlamak için 1 avuç kadar daha un kullandım .







adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.