Fırın sütlaç nasıl yapılır
Sütlaç tarifi
Sütlaç benim için sütlü tatlılar içinde özel bir yere sahip , küçükken anneciğim çok yapardı ve biz çok severdik . O fırında yapmazdı ama biz çok severdik .
Sütlacı ben çok katı pilav gibi sevmem , su gibi olduğundada çok hoş olmuyor. Kolay gibi görünsede aslında biraz zamanla kazanılan tecrübe gerekiyor . Bizlerde annelerimiz gibi zamanla o tecrübeyi kazanırız inşallah .
SÜTLAÇ
1 litre süt +1 su bardağı süt
1 türk kahvesi fincanı pirinç
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Süte pirincimizi ekleyip , kısık ateşte pişiriyoruz
Pirinçler piştikçe yoğunlaşacak , dibe tutmaması için dikkat ediyoruz
Pirinçler tamamen pişip nişastasını dışarı verdiğinde 1 su bardağı süte , nişastamızı ekleyip pirinçlerimizin üzerine döküyoruz
Pirinçlere şekerimizi ekleyip , karıştırıyoruz ocağımızı kapatıyoruz
Pişen sütlacı fırına dayanıklı kaplarımıza koyuyoruz
Kaplarımızı su dolu tepsiye yerleştiriyoruz
Fırınımızın ızgara kısmında sütlaçlarımızın üzerini kızartıyoruz ( çok hızlı kızarıyor , başından ayrılmayıp ,dikkatli kızartıyoruz)
Üzerini iri kıydığımız bademle süslüyoruz
Şeker miktarı damak tadımıza göre artırılabilir
Bu ölçü ile 4 kase sütlaç çıkıyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder