İstavrit hangi mevsimde pişer
İstavrit tava yapılışı
İyi günler
Kış aylarının vaz geçilmez yemeklerinden biride şüphesiz balıktır .
İstavritler sonbaharda Marmara denizine iner, mayıs ayından sonra ise Karadeniz’e geri dönerler .Her mevsimde yakalanan istavritin en lezzetli olduğu aylar ise Kasım ila Şubat ayları arasıdır. Yani şimdi tam zamanı diyebiliriz.
Bu lezzetli balığımız yanına yapılacak bir salata ve patates garnitürle harika olacaktır . Patates garnitür tarifini birazdan paylaşacağım .
İSTAVRİT TAVA
1 kilo istavrit
1 su bardağı mısır unu
Tuz
Kızartmak için yağ
Hazırlanışı:
İstavrit balığını temizleyip ,yıkıyoruz.
Tuzlayıp ,mısır unumuza bulutoruz
Tavamıza yağımızı koyup ısıtıyoruzve balıklarımızı arkalı önlü kızartıyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder