9 Kasım 2015 Pazartesi

İSTAVRİT TAVA

İstavrit tava tarifi
İstavrit  hangi mevsimde pişer
İstavrit tava yapılışı

İyi günler





























Kış aylarının vaz geçilmez yemeklerinden biride şüphesiz balıktır .
İstavritler sonbaharda Marmara denizine iner, mayıs ayından sonra ise Karadeniz’e geri dönerler .Her mevsimde yakalanan istavritin en lezzetli olduğu aylar ise Kasım ila Şubat ayları arasıdır. Yani şimdi tam zamanı diyebiliriz.
Bu lezzetli balığımız yanına yapılacak bir salata ve patates garnitürle harika olacaktır . Patates garnitür tarifini birazdan paylaşacağım .





























İSTAVRİT TAVA 
1 kilo istavrit 
1 su bardağı mısır unu 
Tuz 
Kızartmak için yağ 
Hazırlanışı: 
İstavrit balığını temizleyip ,yıkıyoruz. 
Tuzlayıp ,mısır unumuza bulutoruz
Tavamıza yağımızı koyup ısıtıyoruzve balıklarımızı arkalı önlü kızartıyoruz .



adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.