19 Kasım 2015 Perşembe

ÇARDAK BÖREĞİ ( ÇARDAK KEBABI )

Çardak böreği tarifi
Çardak böreği nasıl yapılır
Çardak böreği malzemeleri
İyi akşamlar 

Hazır yufka ile yapılan börekler kolay ve lezzetli olması dolayısıyla bana oldukça pratik geliyor.Dar zamanlarda kurtarıcım oluyor ,işte bu tarifte hem doyurucu , hemde pratik olan bir tarif . Çardak böreğinin bir diğer adı ise çardak kebabı .Özellikle çocukların çok sevdiği bir lezzet.





























ÇARDAK BÖREĞİ ( ÇARDAK KEBABI ) 
500 gr küçük doğranmış et 
3 yufka
1 soğan
2 sivri biber 
Yarım bağ maydonoz 
1 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
Pul biber 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için : 
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
İki yemek kaşığı yağı ısıtıp ,etleri içine atıp soteliyoruz 
Etler sularını bırakıp  çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz 
Soğanı  doğrayıp onlarıda etimize ekliyoruz 
Biberleri doğrayıp etlerimize ve soğanımıza ekliyoruz 
Etler tamamen pişip yumuşayınca baharat ve tuzu ilave edip ocaktan alıyoruz
İnce doğradığımız  maydanozları katıp karıştırıyoruz . 
Yufkaları 8 üçgen olacak şekilde kesiyoruz
Yufkaların geniş kenarına hazırladığınız harçtan koyup ,kalın bir sigara böreği gibi sarıyoruz
Böreklerin uçlarını hafif ıslatarak kapatıyoruz
Böreklerimizi kızartıyoruz ,fazla yağını havlu üzerinde alıyoruz
Geri kalan 3 yemek kaşığı yağı  tavada ısıtıp içine pul biber ekliyoruz
Böreklerimizi servis tabağına alıyoruz ,üzerine yoğurdumuzu çırpıp gezdiriyoruz 
En son olarakta yağımızı döküyoruz .


adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.