12 Kasım 2015 Perşembe

ELMALI TURTA

Elmalı tart tarifi
Elmalı turta
Elmalı turta nasıl yapılır
Elmalı tart yapım aşamaları
İyi günler



Biz çayın yanına bu güzel Elmalı turtayı 'yı severek yedik.Tarçın , üzüm ve ceviz bu turtamıza inanın çok yakışıyor.
Kış mevsimini sevdiren  en önemli sebeplerinden birisi ise sanırım bu güzel meyve ile yapacağım tatlılar . Kurabiyede, tartda , turtalarımızda en çok kullandığım meyvelerin başında sanırım elma var , elmaya ise en çok ceviz ve tarçın yakışıyor , bu turtada işte bu malzemelerle tatlandırılıp zenginleştirildi . 
Eğer elmalı kurabiye seviyorsanız , eminim bu turtayıda seveceksiniz.






ELMALI TURTA :
Hamuru: 
125gram margarin veya tereyağ ( yarım paket )
1 yumurta , 
yarım su bardağı toz şeker , 
yarım paket kabartma tozu ,
2,5 su bardağı un ( ben 1 yemek kaşığı kadar daha ekledim ) 
İçi : 
3 elma 
2 yemek kaşığı şeker 
Yarım tatlı kaşığı tarçın 
Yarım su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı kuru üzüm 
Yapılışı: 
Hamur malzemelerimizle ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz . 
Elmayı rendeleyip şeker ve tarçın ile yumuşayana kadar pişiriyoruz. 
Ocağı kapatıp. ceviz kuru ve kuru üzümü ekliyoruz . 
Hamurumuzu bir kısmı biraz daha büyük olacak şekilde ikiye bölüyoruz . 
Yağlı kağıt üzerinde hamurumuzu merdane ile kalıptan taşacak büyüklükte açıyoruz . 
Dikkatli bir şekilde kalıba yerleştiriyoruz . 
Üzerine harcımızı yayıyoruz . 
Diğer hamuruda aynı şekilde açıp , üzerinde kalıpla şekiller kesiyoruz .
Bu hamuruda dikkatle kalıbımıza yayıyoruz . 
Birbirini tutması için kalıbın üzerinden merdanemizle geçiyoruz .
Kalan hamurla ise şekiller kesip üzerini süslüyoruz ( ben üzerine file bademde yerleştirdim ) 
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz .
Soğutup pudra şekeri serpip öyle servis ediyoruz .
 ( aile bireylerinden birisi istemediği için ben tarçını biraz daha az ekledim , üzerini kafes şeklindede yapabilirsiniz , üzüm , ceviz isteğe bağlı ) 







adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.