Elmalı turta
Elmalı turta nasıl yapılır
Elmalı tart yapım aşamaları
İyi günler
Biz çayın yanına bu güzel Elmalı turtayı 'yı severek yedik.Tarçın , üzüm ve ceviz bu turtamıza inanın çok yakışıyor.
Kış mevsimini sevdiren en önemli sebeplerinden birisi ise sanırım bu güzel meyve ile yapacağım tatlılar . Kurabiyede, tartda , turtalarımızda en çok kullandığım meyvelerin başında sanırım elma var , elmaya ise en çok ceviz ve tarçın yakışıyor , bu turtada işte bu malzemelerle tatlandırılıp zenginleştirildi .
Eğer elmalı kurabiye seviyorsanız , eminim bu turtayıda seveceksiniz.
ELMALI TURTA :
Hamuru:
125gram margarin veya tereyağ ( yarım paket )
1 yumurta ,
yarım su bardağı toz şeker ,
yarım paket kabartma tozu ,
2,5 su bardağı un ( ben 1 yemek kaşığı kadar daha ekledim )
İçi :
3 elma
2 yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı kuru üzüm
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizle ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz .
Elmayı rendeleyip şeker ve tarçın ile yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Ocağı kapatıp. ceviz kuru ve kuru üzümü ekliyoruz .
Hamurumuzu bir kısmı biraz daha büyük olacak şekilde ikiye bölüyoruz .
Yağlı kağıt üzerinde hamurumuzu merdane ile kalıptan taşacak büyüklükte açıyoruz .
Dikkatli bir şekilde kalıba yerleştiriyoruz .
Üzerine harcımızı yayıyoruz .
Diğer hamuruda aynı şekilde açıp , üzerinde kalıpla şekiller kesiyoruz .
Bu hamuruda dikkatle kalıbımıza yayıyoruz .
Birbirini tutması için kalıbın üzerinden merdanemizle geçiyoruz .
Kalan hamurla ise şekiller kesip üzerini süslüyoruz ( ben üzerine file bademde yerleştirdim )
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz .
Soğutup pudra şekeri serpip öyle servis ediyoruz .
( aile bireylerinden birisi istemediği için ben tarçını biraz daha az ekledim , üzerini kafes şeklindede yapabilirsiniz , üzüm , ceviz isteğe bağlı )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder