9 Kasım 2015 Pazartesi

ETLİ KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI

Kuru patlıcan dolması tarifi
Kuru biber dolması nasıl yapılır
Etli kuru patlıcan dolması yapımı
 Günaydın
Benim en sevdiğim dolma çeşidi sanırım kurutulmuş patlıcan ve biberle yapılan dolma , gönül maraştan gelen , salatalık , kabak,acur kurularınıda yapmak istiyor , fakat her zaman bulmak güç oluyor ,bu dolmamıza birde küçük küçük et parçaları vede nar ekşisi katıldığında harika bir dolma oluyor.


ETLİ KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI 
10 adet kuru patlıcan 
10 adet kuru dolma biber 
150 gram et
1 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç ( yarım bardağı bulgur olabilir) 
Maydonoz
Taze nane
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Tuz 
Yarım çay bardağı yağ
Sıcak su 
Sos: 
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı yağ
Yarım çay bardağı sıcak su 
Yapılışı:
Patıcan kurusuna sıcak su döküp ocakta yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz ,
Kapatmadan 5 dakika önce kuru biberimizi üzerine ekleyip , onuda yumuşatıyoruz 
Patlıcan ve biberimizi süzüyoruz 
Etimizi çok küçük doğruyoruz 
Kuru soğanı doğrayıp ete ilave ediyoruz 
Pirinç bir kaç dal maydonoz ve naneyide kıyıp ekliyoruz 
Salça , karabiber , pulbiber , nar ekşisi ,tuz , yağ hepsini elimizle yoğuruyoruz
Patlıcan ve biberlerimize yarısı boş kalacak şekilde doldurup , ağızları tencerenin ortasına bakacak şekilde diziyoruz 
Üzerine dolma taşımızı veya tabağı ters çeviriyoruz 
Salçamızı , suyumuzla açıp tenceremize döküyoruz 
Önce yüksek ateş ,kaynayıncada kısık ateşe alıp pişiriyoruz . ( su az gelirse sıcak su ekleyebiliriz) Kapatmadan 3-4 dakika evvel nar ekşisi , yağı , yarım çay bardağı suyla karıştırıp üzerine döküyor ve bu şekilde dinlendiriyoruz .
(pirinç miktarı kuruların boyutuna göre değişebilir ) 




adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.