İrmik tatlısı yapılışı
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır
İyi günler
Ben sütlü tatlıları çok severim ,özellikle irmikli sütlü tatlısını yapmak bana keyif verir.Çünkü bu tatlı ile istediğim şekilde tatlı hazırlayabilirim ,çok kolay şekle girip ,hayal ettiğin herşeyi bu tatlıda uygulayabilirsiniz .işte bende böyle farklı bir görselliğe sahip tatlı hazırlayayım dediğimde hemen aklıma irmik tatlısı geldi ve irmik tatlısına farklı bir yorum kattım , tatlının etrafını kedidilleriyle kafes gibi sardım ,biliyordumki bu tatlı kesildiğinde akmadan ,dağılmadan kalıp gibi duracaktı .Eğer sizde görünüş olarakta oldukça güzel bir tatlı hazırlamak isterseniz tarif burada .
KEDİDİLLİ İRMİK TATLISI
1,5 paket kedidili bisküvi
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 poşet toz kremşanti
1 su bardağı şeftali aromalı soğuk çay
Üzeri:
2 adet şeftali
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
Süslemek için
Çakıltaşı çikolata
Hazırlanışı
Kedidillerini şeftali aromalı soğuk çaya batırıp ,çemberli kalıbımızın çevresine diziyoruz
Diğer tarafta süte , irmik , şeker ( şeker miktarı biraz daha artırılabilir ) ekleyip pişiriyoruz
Pişince tereyağ , toz kremşanti ekleyip , karıştırıp kedidillerini dizdiğimiz kalıbımıza döküyoruz ,
Kedidillerinin uç kısımlarını kırmadan tatlımızın üzerine çeviriyoruz (bu sırada ben her birinin uç kısmına birer tatlı kaşığı şeftali aromalı soğuk çayımızdan döktüm )
Tatlımızın üzerini kapatıp dolapta soğutuyoruz
Şeftaliyi soyup , rondodan geçiriyoruz
Şeker , nişasta ve su ile şeftalilerimizi karıştırıp pişiriyoruz
Pişirdiğimiz şeftalili pelteyi soğuyan tatlımızın orta kısmına döküyoruz
Fıstık ve çakıltaşı çikolata ile süslüyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder