Un kurabiyesi nasıl yapılır
Karanfilli un kurabiyesi yapım aşamaları
Karanfilli un kurabiyesi malzemeleri
İyi günler
Karanfil benim en sevdiğim baharatlardan birisidir.Özellikle çaylara karanfil atıldığında o çay çok güzel bir aromaya sahip olur. Dünyanın en eski baharatlarından olan karanfilin pek çokda faydası bulunmaktadır Yemeklerden sonra ağzımıza attığımız 1 tane karanfille ferah bir nefese kavuşuruz. Eski çağlardan beri ise diş ağrısında kullanılmıştır .
Mutfaktada sık sık kullanılmaktadır ,bende bu güzel baharatı kurabiyede kullanıyorum ,bugünde yaptım ve çayın yanına enfes bir kurabiye oldu .
KARANFİLLİ UN KURABİYESİ
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudraşekeri
Bir fiske tuz
- Bir tutam karanfil
1 çay bardağı ceviz
Üzerine batırmak için :
- Karanfil
- Hazırlanışı:
- Margarın ve pudra şekerini elimizle iyice çırparak birbirine yediriyoruz
- Karanfili havanda dövüp eziyoruz ,cevizide aynı şekilde küçük dövüyoruz
- Margarin ve pudra şekeri karışımımıza tuz,ceviz,ezdiğimiz karanfil ve aldığı kadar un ekleyip yoğuruyoruz
- Yoğurduğumuz hamuru 5 cm silindir şekline getirip ,baklava dilimi şeklinde verevler kesiyoruz
- Kestiklerimizi yağlı kağıt serili tepsimize yerleştiriyoruz
- Bıçağın tersi ile üzerine çizikler atıp ,ortasına 1 adet karanfil batırıyoruz .
- Kurabiye hamurlarımızı 170 derece önceden ısıttığımız fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
Not: unu az eklersek dağılır ,çok eklerse hamurun toplanması zor olur kontrollü kullanıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder