19 Kasım 2015 Perşembe

KARANFİLLİ UN KURABİYESİ

Karanfilli un kurabiyesi tarifi
Un kurabiyesi nasıl yapılır
Karanfilli un kurabiyesi yapım aşamaları 
Karanfilli un kurabiyesi malzemeleri





























İyi günler
Karanfil benim en sevdiğim baharatlardan birisidir.Özellikle çaylara karanfil atıldığında o çay çok güzel bir aromaya sahip olur. Dünyanın en eski baharatlarından olan karanfilin pek çokda faydası bulunmaktadır Yemeklerden sonra ağzımıza attığımız 1 tane karanfille ferah bir nefese kavuşuruz. Eski çağlardan beri ise diş ağrısında kullanılmıştır .
Mutfaktada sık sık kullanılmaktadır ,bende bu güzel baharatı kurabiyede kullanıyorum ,bugünde yaptım ve çayın yanına enfes bir kurabiye oldu .




KARANFİLLİ UN KURABİYESİ 
    250 gram oda sıcaklığında margarin
    1 su bardağı pudraşekeri
    Bir fiske tuz 
    Bir tutam karanfil
    1 çay bardağı ceviz
    Üzerine batırmak için :
    Karanfil 
    Hazırlanışı:
    Margarın ve pudra şekerini elimizle iyice çırparak birbirine yediriyoruz 
    Karanfili havanda dövüp eziyoruz ,cevizide aynı şekilde küçük dövüyoruz 
    Margarin ve pudra şekeri karışımımıza tuz,ceviz,ezdiğimiz karanfil ve aldığı kadar un ekleyip yoğuruyoruz 
    Yoğurduğumuz hamuru 5 cm  silindir şekline getirip ,baklava dilimi şeklinde verevler kesiyoruz
    Kestiklerimizi yağlı kağıt serili tepsimize yerleştiriyoruz
    Bıçağın tersi ile üzerine çizikler atıp ,ortasına 1 adet karanfil batırıyoruz .
    Kurabiye hamurlarımızı 170 derece önceden ısıttığımız fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz 
Not: unu az eklersek dağılır ,çok eklerse hamurun toplanması zor olur kontrollü kullanıyoruz.


adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.