- Lemis böreği tarif
- Gözleme tarifi
- Gözleme nasıl yapılır
- OTLU LEMİS NASIL YAPILIR
- Lemis Gümüşhane 'ye ait bir gözlemedir.Genellikle pazı ile yapılır .Kahvaltı için harika bir seçenek .
- TULUM PEYNİRLİ OTLU LEMİS
- 2-3 su bardağı un
- 1 yumurta
- Yeteri kadar su
- Tuz
- İçi:
- 5-6 dal kuzu kulağı
- Yarım bağ pazı
- Yarım bağ ıspanak
- 1su bardağı tulum peyniri
- Karabiber
- Tuz
- Yapılışı:
Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlendiriyoruz
İç harcı için yeşillikleri incecik kıyıp ,tuz ,karabiber ve tulum peyniri ekliyoruz
Hamurdan cevizden az büyük bezeler yapıp un ile açıyoruz
Hamurun yarısına hazırladığımız harcı koyup ,üzerine diğer tarafını kapatıyoruz
Teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz
Üzerine az tereyağ sürüyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder