26 Kasım 2015 Perşembe

TULUM PEYNİRLİ OTLU LEMİS

    Lemis böreği tarif
      Gözleme tarifi
        Gözleme nasıl yapılır


    OTLU LEMİS NASIL YAPILIR 



    Lemis Gümüşhane 'ye ait bir gözlemedir.Genellikle pazı ile yapılır .Kahvaltı için harika bir seçenek .































      TULUM PEYNİRLİ OTLU LEMİS 
    2-3 su bardağı un
    1 yumurta
    Yeteri kadar su
    Tuz
    İçi: 
    5-6 dal kuzu kulağı
    Yarım bağ pazı
    Yarım bağ ıspanak
    1su bardağı tulum peyniri
    Karabiber 
    Tuz
    Yapılışı:
Un ,yumurta ,tuz ve su ile hamurumuzu yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlendiriyoruz 
İç harcı için yeşillikleri incecik kıyıp ,tuz ,karabiber ve tulum peyniri ekliyoruz 
Hamurdan cevizden az büyük bezeler yapıp un ile açıyoruz 
Hamurun yarısına hazırladığımız harcı koyup ,üzerine diğer tarafını kapatıyoruz 
Teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz 
Üzerine az tereyağ sürüyoruz .



adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.