9 Kasım 2015 Pazartesi

FELLAH KÖFTE ( SARIMSAKLI KÖFTE)

Fellah köfte tarifi
Fellah köfte nasıl yapılır
Sarımsaklı köfte nasıl yapılır
Bulgur köftesi yapılışı
Fellah köfte yapılışı püf noktaları

İyi günler































Biliyorumki bu muhteşem köfte bolca yapıldı , istedimki benimde galerimde bu güzel tarif bulunsun.
Birkaç ismi olan bu köfte Fellah köfte , Sarımsaklı köfte , Bulgur köfte gibi isimlerle yapılıyor . 
Bulgurla yapılabilecek en güzel lezzetlerden birisi sanırım , bol sarımsak , acı ve nar ekşisinin aroması bulgura ancak bu kadar yakışır . Ortasındaki çukura dolan bu sosu sadece ekmekle yemeye bile hazırım .
Ben bugün görselde daha güzel görünmesi için normal boyutundan biraz daha büyük yaptım , birde maydonozları taze ve diri dursun diye içerisine doğramadım , siz daha küçük boyutlarda ve maydonozunu içerisine doğrayayak yapabilirsiniz .
Yıllardır yaptığım bir tarif olduğu için size dağılmadan yapabileceğiniz bir iki püf nokta vereyim ,köfteleri macun kıvamında yoğurmalıyız, yoğurduğumuzda buzdolabı poşetine koyup dolabımızda en az 1 saat dinlendiriyoruz ve haşlama suyuna az miktarda limon tuzu ekliyoruz .



FELLAH KÖFTE : 
1,5 sb ince bulgur
1 sb sıcak su 
1 yumurta 
4 yk un 
1 tatlı kaşığı salça 
Tuz , kuru nane , pulbiber 
Sos: 
3 diş sarımsak 
Yarım çay bardağı zeytin yağı 
3 orta boy domates 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
Tuz
Pulbiber
4 yemek kaşığı nar ekişisi
Haşlamak için 
Sıcak su 
2 parça limon tuzu 
Tuz
Hazırlanışı : 
Bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz
Soğuduğunda diğer malzemeleri ekleyerek macun kıvamında yoğuruyoruz ( bulgur cinsleri farklı olacağı için un eklenebilir ve elimizi yoğururken ara sıra ıslatabiliriz ) . 
Yoğurduğumuz köfteyi elimizi ara sıra ıslatarak yuvarlıyoruz ve ortasına parmağımızla bastırıyoruz .
Sarımsağı rendeleyip , zeytinyağında soteliyoruz 
Domatesi rendeliyoruz ve sarımsağa ekliyoruz , bir taşım pişiriyoruz
Biber salçası , tuz , pulbiber , nar ekşisini karıştırıyoruz . 
Derin tencerede bolca suyu kaynatıyoruz ,
Limon tuzu ve tuz atıp , köftelerimizi burada haşlıyoruz 
Pişen köfteler suyun yüzeyine doğru çıkacak  , kevgirle köfteleri alıp , geniş bir kapta köfteleri ezmeden sosumuzla karıştırıyoruz 
Not: köftelerin haşlarken dağılmaması için macun kıvamında yoğuruyoruz , yoğurup buzdolabı poşetinde dolapta en az 1 saat dinlendiriyoruz ve haşlarken içerisine limon tuzu ekliyoruz. 





adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.