9 Kasım 2015 Pazartesi

GARNİTÜR PATATES

Garnitür patates tarifi
Patates garnitür nasıl yapılır 
Et yemeklerinin yanına garnitür

İyi günler 






























Garnitürler ana yemeğin yanına süsleyici ve tamamlayıcı olarak hazırlanan yiyeceklerdir.Yemeğimizin görünüşünü etkileyerek ,porsiyonu zenginleştirir ve iştah açıcıdır.Daha çok ana yemeği tamamlar.
Garnitür hazırlamak ve sunmak daha çok bir beceri işidir .hazırladığımız garnitür yiyecekler, ana yemeğin yanında  servis edilir. Hazırladığımız garnitür sofrada tüketilen et, tavuk ve balık yemekleri gibi ana yemeklerin yanına servis edilir . Bu malzemeler ile yapılan her türlü kebaplar, ızgaralar, köfteler ,biftekler ,balıklar ,rostolar garnitürle servis edilebilir . Pek çok malzeme ile yapılabilecek olan garnitü bu gün ben patates ile yaptım .hem lezzetli ,hemde oldukça pratik bir tarif .




























PATATES GARNİTÜR
1 kilo patatesi
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Nane
Kekik
Pulbiber
Karabiber 
Hazırlanışı : 
Patatesleri yıkayıp kabukları ile birlikte haşlıyoruz . 
Kabuklarını soyuyoruz , 1 yk tereyağı wok tavamızda eritip patatesleri içinde kavuruyoruz , 
Tuz , nane , kekik , pulbiber ve az karabiber ekliyoruz
5 dakika daha kavurup ocağımızı kapatıyoruz . 
Sıcak servis ediyoruz .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.