Açma nasıl yapılır
Açma yapım aşamaları
En lezzetli poğaça tarifi
İyi günler
İnstagram hesabımdaki tarifleri buraya geçirmeye çalışıyorum . Buraya fotoğrafları atamadığım içinde ,elimdeki fotoğrafları silemedim , şimdide sıkça yaptığım bir açma tarifini veriyorum .
Tarif ve yapım şekli bana ait , açma dedim ama poğaçayada benziyor ,ben ne isim vereyim bilemedim .
PEYNİRLİ BOL YEŞLLİKLİ AÇMA
Hamuru :
2 sb oda ısısında süt
1,5 sb sıvıyağ
1 yumurtanın beyazı ( sarısı üzerine )
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un
İçi :
1 dal taze soğan
Yarım bağ maydonoz
3-4 dal taze nane
Yarım kalıp beyaz peynir
Yapılışı :
Hamur için malzemelerimizle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz .
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz
Mayalanan hamurumuzu tekrar yoğurup havasını alıyoruz ve 12 parçaya bölüyoruz
Beyaz peynirimize taze soğan , maydonoz ve taze nanemizi çok ince kıyıp ekliyoruz ve peynirimizi yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz peynirimizi 12 parçaya bölüp yuvarlıyoruz
Bezemizi rulo yapıyoruz , uç kısmına peynir topumuzu koyup , hamuru etrafında sarıyoruz en ucunu altına saklıyoruz
Bütün bezelerinizi bu şekilde hazırlayıp , peynir olan orta kısma parmağımızla bastırıyoruz
Açmalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp
Peynir koyduğumuz orta kısma çörekotu döküyoruz
200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder